SON DAKİKA

Posbıyık: "Büyük felaket atlattık"

Posbıyık: "Büyük felaket atlattık" 19 Temmuz, 2019 06:57 Güncelleme: 19 Temmuz, 2019 06:57 Posbıyık: "Büyük felaket atlattık"

Kdz. Ereğli’de yaşanan sel felaketinin geride bıraktığı hasar belediye ve AFAD ekiplerinin çalışmalarıyla gideriliyor. Su baskınlarının ve heyelanların yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunan Başkan Halil Posbıyık “Metrekareye 132 kilogram yağış düştü, çok büyük felaket atlattık. AFAD ekipleriyle birlikte hasar tespit çalışmaları yapılıyor, ekiplerimiz temizlik çalışmalarına başladı” dedi.

Kdz. Ereğli’de dün gece yarısından itibaren etkili olan sağanak yağmur sonrası dereler taştı, bir çok ev ve iş yerini su basarken bazı bölgelerde heyelanlar oluştu.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren yaşanan sel felaketine karşı sahada çalışmalarını sürdüren Kdz. Ereğli Belediyesi, suların çekilmesi ardından temizlik çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sağanak yağış sırasında ve sonrasında Belediye Kriz Masası'nın koordinasyonunu yürüttü, alanda incelemelerde bulundu.

EKİPLER SABAHA KADAR ÇALIŞACAK

Başkan Posbıyık, başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleriyle birlikte heyelanların oluştuğu bölgeleri gezdi, sel baskınında zarar gören Kışla Sanayi Sitesi esnafına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ekiplerin temizlik çalışmalarını yerinde takip eden Posbıyık, sabah saat 4.00-6.00 arasında ilçe genelinde metrekareye 132 kilogram yağmur düştüğünü söyledi.

Her hangi bir can kaybı ve yaralanma olmadan bu büyük felaketi atlattıklarını söyleyen Posbıyık, şunları söyledi:

"Sabahın erken saatlerinde alarm verdik, bütün ekiplerimiz alana dağıldı. Özellikle Kavaklık bölgesi Kabasakal deresinde Zonguldak tarafından İmam Hatip okuluna kadar ıslah çalışmaları yapılmıştı. Ama İmam Hatip okulundan benzin istasyonuna kadarki bölümde, duvar yükseltmeleri taban betonu DSİ tarafından yapılmamıştı. DSİ’yi getirdik, sağ olsunlar geldiler. Projelerinin yapılmak üzere olduğunu ve hızlandıracaklarını söylediler. Ayrıca Kabasakal’a kenarlardan gelen kuru dereleri de projeye dahil ettiler. Sabah Kışla Sanayi Sitesi'ne geldiğimizde durum felaketti. Ufak tefek hasarlarla atlattık. AFAD ekipleri, Devlet Su İşleri ekipleri burada. Ekiplerimiz sabaha kadar çalışacaklar ve bu bölgede selin hiçbir izini bırakmayacağız ama bazı mağdur olan arkadaşlarımız var. İşyerlerine ve evlere su girdi."

Belediye ekipleri yağışların etkili olduğu bölgelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Ekle