SON DAKİKA

Posbıyık, Belediye Başkan yardımcılarını açıkladı

Posbıyık, Belediye Başkan yardımcılarını açıkladı 10 Nisan, 2019 07:10 Güncelleme: 10 Nisan, 2019 07:10 Posbıyık, Belediye Başkan yardımcılarını açıkladı

Ereğli Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşimi gerçekleştirildi.  Belediye Başkanı Halil Posbıyık, toplantıda yeni dönemde birlikte çalışacağı belediye başkan yardımcılarını kamuoyuna açıkladı.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı toplantılarının ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Belediye Başkan yardımcıları belli olurken, faaliyet raporu reddedildi.

BAŞKAN YARDIMCILARINI TANITTI

Başkan Posbıyık, “Belediye Başkan Yardımcılarını tespit ettik. Haluk Okur, Tayyar Mendeş, Selma Açıkgöz, Atilla Bulak ve Oğuz Cömert Başkan yardımcısı oldu. Huzurunuzda arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

FAALİYET RAPORU REDDEDİLDİ

Toplantıda gündem gereği olarak 2018 yılı Denetim Raporu konusunda meclis üyelerine bilgi verildi. Raporun sonuç bölümünde, önceki döneme yönelik hatalı uygulamaların tekrarlanmaması konusunda tavsiyeler yer aldı.

İkinci gündem maddesi olarak görüşülen 2018 Yılı Faaliyet Raporu, meclise bilgi verilmesinin ardından oylandı.  Belediye Başkanı Posbıyık’ın yerini 1. Başkan Vekili Satılmış Yiğit’e bıraktığı görüşmeler esnasında söz verilmesi üzerine, “konu hakkında bir bilgimiz yok. Basın yoluyla izlediğimiz kadarıyla belediyeyi takip imkanımız oldu. Bunda ben de söz talebinde bulunmuyorum. Arkadaşlar gittiler, meclis üyeleri ve belediye başkanı burada yok. Ben de gidenin ardından  konuşmak istemiyorum. Yasal yollardan, bir şeyleri varsa ortaya çıkarılır” ifadelerini kullandı.

Faaliyet raporunda, Belediyede halen çalışan personel sayısının toplam 1116 kişi olduğu ve İller Bankası’na  28 Milyon 477 bin 288 lira borcu olduğu ifade edildi. Birimlerin çalışmaları konusunda da meclise özet bilgi verildi.

Daha sonra gerçekleştirilen oylamada, CHP ve AK Parti gruplarına mensup üyelerin tamamı oybirliğiyle 2018 yılı faaliyet raporunu reddetti.

BİRLİKLERE ÜYE SEÇİMİ

Toplantı çerçevesinde, Tarihi Kentler birliği’ne Mehmet Tahir Mendeş ve Gökhan Günay’ın üye seçilmesi oybirliğiyle karar bağlandı.

Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği’ne ise yerel seçimlere kadar asil üye olarak Barbaros Hayrettin Tabak seçildi. 

Özel İdare ve Belediyeler Çevre Altyapı  Turizm Hizmet Birliği’ne yerel seçimlere kadar Osman Yeniköy üye olarak seçildi.

BELEDİYE BAŞKANINA YETKİ…

Toplantıda gündemdeki maddeler çerçevesinde, Ereğli Belediyesi bünyesindeki çalışanları ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini yürütmek için Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a yetki verildi.

Posbıyık’a ayrıca, Ereğli Belediyesi Personel Limited Şirketi’ni temsil yetkisi de toplantıya katılan üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.

Bir sonraki toplantının 2 Mayıs günü 14.00’te yapılması karara bağlandı.

Yorum Ekle