SON DAKİKA

POLİSTEN KÜÇÜK ÇOCUĞA NASİHAT

Ereğli'de sokak ortasında çakmak gazı çeken çocuk polisten kaçtı. Çakmak gazı çeken çocuğun yanındaki arkadaşı ise polis tarafından 'Dışarılar çok tehlikeli. Her çağıran ile bir yerlere gitme' diyerek uyarıldıktan sonra ailesine teslim edildi. 18 Kasım, 2014 16:31 Güncelleme: 18 Kasım, 2014 16:31 POLİSTEN KÜÇÜK ÇOCUĞA NASİHAT

Zonguldak il merkezinde oturan ve evden kaçarak Ereğli ilçesine S.Ç. (11) ile birlikte gelen D.Ö. (16), sokak ortasında çakmak gazı çekmesi üzerine vatandaşlar tarafından polise ihbar edildi. Polisin olay yerine gelmesi ile birlikte kaçan D.Ö., ara sokaklarda izini kaybettirdi. D.Ö.'nün birlikte geldiği S.Ç.'nin yanına gelen polisler, kaçan D.Ö. hakkında S.F.'den bilgi almaya çalıştı. Zonguldak'ta oturan S.Ç.'nin Ereğli'de yaşayan ve S.Ç.'yi aradığını söyleyen akrabası olan bir kadın ise S.Ç.'nin yanına gelerek eve gitmesini söylediği sırada çakmak gazı çeken D.Ö.'nün üzerine yürüdüğünü söyledi.

POLİSTEN KÜÇÜK ÇOCUĞA NASİHAT

Okuluna gitmeyerek D.Ö. ile birlikte Ereğli'ye gelen S.Ç.'ye Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube biriminde görevli polis memuru kendisine nasihatlerde bulundu. Sokakların çok tehlikeli olduğunu, ailesinden izinsiz dışarı çıkmaması ve madde bağımlısı olan kişilerle arkadaşlık yapmaması gerektiğini anlatan çocuk büro memuru, "Çakmak gazı ve diğer uyuşturucudan uzak duracaksın. Okuluna gideceksin. Herkesin yanına, her çağıranın yanına gitmeyeceksin. Senin daha yaşın küçük. Sokaklarda bin bir türlü tehlike var. ‘Hadi gidelim’ diyenle gitmeyeceksin. Seni zorla götürmek isteyen olursa bağır, çağır ya da en yakın polis merkezine git.” dedi. Hakkında yasal işlem yapılmayan S.Ç. ailesine teslim edildi.


Yorum Ekle