SON DAKİKA

Pazarcı esnafı umduğunu bulamadı

Pazarcı esnafı bayram alışverişinden umduğunu bulamadı 26 Ağustos, 2017 15:54 Güncelleme: 26 Ağustos, 2017 15:54 Pazarcı esnafı umduğunu bulamadı

Karadeniz Ereğli’de, Cumartesi günleri kurulan Cumartesi Pazarı’nda faaliyet gösteren esnaf, Kurban Bayramı öncesinde kurulan son pazarda umduğunu bulamadı. Esnaf, alışverişin az olmasını vatandaşların büyük bölümünün köylerinde fındık tarlasında olmasına bağladı.

Karadeniz Ereğli’de  Müftü Mahallesi Suat Başol Caddesinde kurulan Cumartesi Pazarı’nda ticaret yapan Esnaf, Kurban bayramı öncesinde büyük umutlarla açtıkları tezgahlarından beklediklerini alamadı.

Sabah saatlerinde  olağan günler gibi alışverişlerin seyrek yapıldığı Cumartesi pazarı’nda öğleden sonra vatandaşlar iyice kalabalıklaştı. Yine de esnaf alışverişlerden beklediğini bulamadığı görüşünde.

“ESNAF HOŞNUT DEĞİL”

Cumartesi Pazarında çanta ticareti yapan  Mustafa Çetin, “İşlerimiz bayram öncesinde beklediğimiz kadar iyi değil. Bayrama daha bir hafta var diye vatandaşımız Pazar alışverişine başlamamış diye düşünüyorum. Fakat bayrama kadar başka cumartesi günü olmadığından işlerin açık olmasını bekliyorduk. Geçen sene de istediğimiz gibi değildi ama bundan iyiydi” dedi.

Çocuk giyim ticareti yapan Yalçın Atalay, Pazardan alışveriş yapan vatandaşların büyük bölümünün köy kökenli olduğunu ve bunların çoğunun şu sıralarda fındık tarlasında olmasının işleri olumsuz etkilediğini söyledi.

Atalay, “Her sene daha kötüye gidiyoruz. Bundan vatandaşın alım gücünün giderek düştüğünü anlıyoruz.  Ayrıca vatandaşlar fındığını toplayamadı, kurutamadı, satamadı. Bu sene bayram böyle bir döneme denk geldi.  Vatandaşın bir kısmı da bayramdan sonra başlayacak okul alışverişlerini düşünerek bütçesini ayarlamaya çalışıyor. Bunun da bayram alışverişi üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir” diye konuştu.

İsminin yazılmasını istemeyen, genç giyim satan bir esnaf da, “İş bugün olsa ne olur, olmasa ne olur? Haftaya iş olmadıktan sonra .” dedi. Aynı esnaf, fındık sezonunun ortasında olmasının işleri olumsuz etkilediği görüşünde olduğunu belirterek, “Geçen seneki alışverişlerimiz bu günkünden daha iyiydi” diye konuştu.

VATANDAŞ DA DERTLİ..

Cumartesi Pazarında  tezgahları dolaşan  vatandaşlar da niye alışveriş yapılmadığının sorulması üzerine geçim sıkıntısından şikayet etti.

 Cevat Atan adındaki vatandaş, “Parası olan pazardan alışveriş yapmaz. Bizde de para yok.  Her tarafta kriz var. Doktora gideceğim param olmadığı için gidemiyorum. Bayram alışverişini nasıl yapayım” diye konuştu.

Kurban Bayramından önceki son Cumartesi Pazarı’nda esnafın rüzgar nedeniyle zaman zaman güç anlar yaşadığı da gözlendi.

 

 

Yorum Ekle