SON DAKİKA

PAZAR YERİNDE SIKINTI BÜYÜK

MHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir cumartesi pazarını gezerek hem esnafların sorunlarını dinledi hem de alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti. Özdemir “Pazaryeri esnafımızın ciddi sorunlarını gördük. Pazar yerinde ki esnaflarımızın morali bozuk” dedi. 12 Ocak, 2014 12:59 Güncelleme: 12 Ocak, 2014 12:59 PAZAR YERİNDE SIKINTI BÜYÜK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir Cumartesi Pazarı’nı gezerek esnaflar ve vatandaşlarla sohbet etti.

Pazaryeri esnafı tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Özdemir, esnaflara projelerinden bahsetti. Özdemir gezi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Pazaryeri esnafımızın ciddi sorunlarını gördük. Pazar yerindeki  esnaflarımızın morali bozuk.  Hepsi bu ekonomik sıkıntının yanı sıra Ereğli’deki pazar yerinin koşul olarak da müsait olmadığını, özellikle buradaki pazar yeri alanına bakarsanız kış aylarında yağmurda, karda, kışta, çamurda hepsi mağdur oluyor” dedi. Pazaryeri nin üstünün kapatılarak hem esnafın hem de vatandaşların rahat edeceğini dile getiren Özdemir konuşmasında şunları söyledi “İnsanlar buranın azda olsa kapatılmasını hem müşteriler açısından hem kendileri açısından daha güzel bir alan olmasını istiyorlar. Bu konuda kendilerine yardımcı olacak projeler üreteceğiz inşallah.  Ama genel olarak şunu gördük; pazarcı esnafımız çok dertli. Pazarcı esnaflarımızın özellikle konfeksiyon kesiminde de aynı sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Bunları çözmek adına arkadaşlarımızla birlikte güzel projeler hazırlayacağız. Pazar yerinin daha güzel dizaynı açısından ve insanlar pazar yerine geldiği zaman hem rahat alışveriş yapmaları hem de satıcı esnafımızın da ticaretlerini daha güzel yapmaları açısından bir takım fiziki değişikliklere ihtiyacı var. Alt yapı sorunları var. Buradan bizlerde pazarcı esnafıyla ve pazar yerinden alışveriş yapan insanlardan da gerekli bilgileri aldığımız kanaatindeyim. İnşallah bunlara ilişkin daha iyi projeler üreteceğiz. Hem alışveriş yapanlara hem pazarcı esnafımıza katkıda bulunmak üzere uğraşacağız” dedi.

Pazarcıların büyük bir kesimi ise Ereğli esnafının yanı sıra pazarın en iyi noktalarına dışarıdan gelen insanların yerleştirilmesinden dert yandı. Kendileri’nin Ereğli dışında hiçbir Pazar yerine sokulmadığını ifade eden bazı esnaflar, dışarıdan gelen insanların kolaylıkla burada pazara gelip tezgah açabildiğini ifade ettiler.

Özdemir’e ziyareti sırasında partisinin Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Kadın Kolları Başkanı Ayla Türk, Belediye Meclis Üyesi Adayı Ali Toprak, Takup Yıldırım ve bazı parti yöneticileri eşlik etti.

Özdemir beraberindeki partililerle pazaryeri gezisinin ardından Kışla Sanayisine geçerek buradaki esnaflarla görüştü.

Yorum Ekle