SON DAKİKA

Pandemide TSO üyelerini bir koli kumanyaya muhtaç ettiniz!

Pandemide TSO üyelerini bir koli kumanyaya muhtaç ettiniz! 07 Aralık, 2020 09:46 Güncelleme: 07 Aralık, 2020 09:46 Pandemide TSO üyelerini bir koli kumanyaya muhtaç ettiniz!

   Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı ve Kdz. Ereğli Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan, Pandemide TSO üyelerini bir koli kumanyaya muhtaç ettiniz" dedi.

Özcan, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Tüm dünyada ve Ülkemizde pandemiden en fazla etkilenen kesim ve firmaların desteklenmesi için önlemler alınırken, bizi ilgilendiren, öncelikle yaşadığımız İlçede Ticaret ve Sanayi Odamızın bu konuda yaptığı çalışmaları, Odasından hizmet bekleyen bir üye sıfatıyla merak ettim ve araştırdım.

TSO yöneticileri, üyeler ve çalışanları bilmelidir ki; çalışma bölgelerinde özellikle kriz durumunda ekonomiye yön vermesi gereken ve bir takım tedbirleri alarak hayata geçirilmesini sağlamak TSO.’nun asli görevidir. Bu görevin yerine getirilmesini istemek ve devamında hizmet almak ise üyelerin, çalışanlarının ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin hakkıdır.

Pandemi döneminde, TSO. tarafından yapılanları duyunca şaşırmamak ve hayretler içinde kalmamak elde değil haliyle

Bu süre içinde yapılan çalışmaları özetlersek; 10 kişiden fazla işçi çalıştıran firmalara maske dağıtılmış, ne yazık ki, 10 kişinin altında işçi çalıştıran üyelerimiz risk altında değil midir ve onların hayatlarının hiç mi değeri yoktur?

Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte oda personeline korona virüs testi yapılmıştır, Peki bu testlere ulaşmada güçlük çeken üyeler niçin düşünülmemiştir?

Üyelerin odaya olan borçlarının yeniden yapılandırıldığı duyurusu yapılmış ancak bu husus 7256 Sayılı kanun kapsamında gerçekleşmiştir, Yani TSO.’nun bu işte hiçbir emeği ve katkısı yoktur. Bir başka duyuruda Covıd-19 önlemleri kapsamında odamıza gelmeden aidat ödeyebilecekleri duyurusu yapılmıştır, Üyelerin bu zor dönemi rahatça geçirmelerine bir nebze yardımcı olmak için aidat ve borç affı için girişimde bulunmak yanlış mı olurdu? Şimdi bunu yapabilme imkanınız elinizde 2021 yılı tso bütçesini onaylamadan önümüzdeki yıl için hiç olmassa meçlis kararı ile yıllık aidatları en düşük dereçeye indirin de bir iş yaptıgınıza tso üyeside şahit olsun

Ve 17 Nisan’da yapılan duyuru ibret ve hayret vericidir. Bu duyuruda her sene dağıtılan gıda yardımı paketlerinin COVID-19 virüsü sebebiyle kapanan Oda üyesi  firmalara, çalışanlarına ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı belirtilmektedir. Yani her sene mübarek Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi fakir fukaraya dağıtılan gıda paketleri bu sene Yönetim Kurulu kararı ile oda üyelerine dağıtılmış.ve oradada bir çapan oyunu dönmedigini kim diyebilir

Şimdi ben hangisine yanayım, bir sene gıda paketi bekleyen ihtiyaç sahibinin üzüntüsüne mi, yoksa TSO. tarafından bir paket gıda yardımına muhtaç bırakılmış üyesine mi? Ya da yöneticilerin düştüğü aciz duruma mı?

Bu mudur krizi yönetmek,

Bu mudur hizmet?

En küçük bir ziyareti bile süsleyerek üyelerine yapılmış en büyük hizmet diye lanse etmeyi alışkanlık haline getiren TSO. Yöneticileri acizlik içerisinde olduğunuzu artık kabul edin,

TOBB. Başkanı Hisarcıklıoğlu;-- “ Salgının ilk gününden itibaren Oda ve Borsalarla hızlı çalışmalar gerçekleştirdik” diyor, “Üyelerinizin sorunlarının doğrudan Cumhurbaşkanına taşınması ve ardından da çözümünde ciddi katkılarınız oldu diyor, ilettiğiniz konuların %99 unda çözümler üretildi.” Diyor.

Sahi siz TSO. olarak sorunların % 99’unun çözüldüğü dönemde ne işle meşguldünüz de bunu kaçırdınız ve üyelerinizi bir paket gıda yardımına muhtaç hale getirdiniz?

Değerli Basın Mensupları ve Saygıdeğer Kamuoyu;

Tüm dünya C-19 salgını ile yoğun bir şekilde uğraşmaktadır. Kuşkusuz, Dünyadaki bütün Ülkelerin ekonomileri daralmakta istihdam sağlama giderek azalmaktadır. Ve bütün hükümetler Pandemi sürecini iyi bir şekilde yönetip vatandaşını ve ekonomisini bu süreçten olabildiğince az zararla çıkarabilme savaşını vermektedir. Başta hükümetimiz, bütün pandemi sürecini olağan üstü yönetmiş ve ekonomik paketlerini bir bir uygulamaya koymuştur. Hiç kuşkusuz TSO. Odamızın en güçlü ve en büyük üyesi olan Erdemir (OYAK Grubu) Pandemi sürecinde de körler sağırlar birbirini ağırlar tekerlemesi eşliğinde TSO.mızla oynamıştır. Ülkenin ve İlçenin Ekonomik devi bu süreçte de maalesef İş dünyasına tamamen kapılarını kapatmış, ne haliniz varsa görün polemiği içerisinde acımasız kapitalist politikalarını sürdürmeye devam etmiştir. Peki Bu büyük üyeyi sahaya indirmeye zorlayacak olan kimdir. Tabi ki, TSO. Yönetimi. Hiçbir çabası olmuş mudur? Kuşkusuz, Hayır!!!

Pandemi sürecinden bütün dünyanın kurtulmasını ve iş dünyamızın bir an önce sıkıntılarından kurtulmasını yüce Allah’tan niyaz ediyor. Azim sabır ve mücadeleye devam saygılarımla

 

 

Yorum Ekle