SON DAKİKA

Pamuk'tan iki güzel haber var...

Pamuk'tan iki güzel haber var... 21 Nisan, 2017 12:16 Güncelleme: 21 Nisan, 2017 12:16 Pamuk'tan iki güzel haber var...

Ereğli'de cinsel organına havuç sokulan ve tedavisine başlanan Pamuk sağlığına kavuştu. Veteriner hekimler tarafından muayenesi yapılan Pamuk'un hamile olduğu ve anne olacağı ortaya çıktı.

Ereğli' de geçtiğimiz günlerde sahipleri tarafından kanaması olduğu için ERVET veteriner kliniğine getirilen 5 yaşındaki Terirer cinsi Pamuk isimli köpeğin yapılan kontrolünde cinsel organından yaklaşık 30 santim uzunluğunda havuç çıkarılmıştı. Tedavi süreci devam eden Pamuk'un yapılan kontrollerinde hamile olabileceği üzerinde duran veteriner hekimler Hüseyin Demircan ve Hakan Türkoğlu çektikleri röntgen sonrasında Pamuk'un hamile olduğunu belirledi.

BUNU YAPAN TEDAVİ OLMALI

Pamuk'un tedavisini yakından takip eden veteriner hekim Hakan Türkoğlu, Pamuk'un son durumunun gayet iyi olduğunu söylerken, iğrenç olayı Pamuk' a yapan kişinin de bir an önce tedavi olması gerektiğini söyledi. Türkoğlu konuşmasında "Pamuk hayati tehlikesini atlattı. Genel durumu gayet iyi. Sağlık ve sıhhatine kavuştu.  Sağ olsunlar Türkiye'nin her tarafından Pamuk'un durumunu öğrenmek isteyenler soranlar var. Pamuk kızımız şu anda gayet sağlıklı. Tedavilerine devam ediyoruz. Tedavisi bir süre daha devam edecek. Psikolojik tedavisi de sürecek bunun yanında. Biz bu olayın soncunun çok derin olsa bile kişinin bulunacağına inanmıyoruz. Ama buradan bir şeyler söylemek istiyoruz. Şu anda herkes bu kişiye hiddetli ve sinirli. Gitsin tedavisini olsun. Bu bir hastalık. Nasıl başımız karnımız ağrıyor, bu da bir hastalık. Gitsin tedavisini olsun çözümünü arasın" dedi.

PAMUK HAMİLE, YAVRULARIN DURUMU TEDAVİ SÜRECİNDE NETLİK KAZANACAK

Pamuk'un tedavisini üstlenen veteriner hekimlerden Hüseyin Demircan' da çekilen röntgende hamile bulgusuna rastladıklarını, ancak yaşana iğrenç olay sonrasında yavruların akıbetlerinin ilerleyen günlerde netlik kazanacağını söyledi. Demircan konulmasında "Köpeğimiz başına gelen talihsiz olaydan önce çiftleşmiş ve hamile kalmış. Yalnız başına gelen çirkin olaydan sonra yavruların akıbeti için çok bir şey söyleyemeyiz. Bir tedavi sürecimiz var. Hakan bey de biz de ilgileniyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından herkes ilgileniyor. Tedavi süreci ile beraber yavrular eğer canlıysa doğum yaptıracağız. Yavrularla ilgili sıkıntı varsa kliniğimiz bütün tedavi masraflarını karşılayarak hem kısırlaştırma yapacak hem de diğer operasyonlarını halledeceğiz" dedi.

Yorum Ekle