SON DAKİKA

Palamut balığı 5 liradan satılıyor

Palamut balığı 5 liradan satılıyor 20 Eylül, 2016 11:56 Güncelleme: 20 Eylül, 2016 11:56 Palamut balığı 5 liradan satılıyor



Ereğli'de son 15 yılın en bol palamut dönemi yaşanıyor. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen balıkçılar ile ilçede ki balıkçıların ağlarına takılan Palamut balıkları, TIR'larla değişik illere gönderiliyor. Tezgahlarda ise Palamut balığı 5 liradan satılıyor.

1 Eylül itibari ile kalkan av yasağının kalkması ile VİRA BİSMİLLAH diyen balıkçıların yüzünü Palamut güldürdü. Trabzon, İnebolu, Artvin, Rize ve diğer bir çok illerden ilçeye avlanmaya gelen Gırgırlar, tekne başına yaklaşık 30 bin palamut ile limana dönüyor. Büyük teknelerin tuttuğu palamut balıkları İstanbul, Bursa, Ankara, Rize, İzmir ve Trabzon başta olmak üzere kamyonlarla sevkiyatı yapılıyor.

TEKNELERİN BİRİ YANAŞIYOR, DİĞERİ DENİZE AÇILIYOR

Ereğli Bozahane limanına gelen tekneler, açıldıkları denizden tutulan palamut balıklarını uzun kuyruklar oluşturan kamyonlara yükledikten sonra yeniden denize açılıyor. Teknelerin limana yanaşması ile birlikte balıkları teknelerden almak isteyen vatandaşlarda kuyrukta bekliyor.

TEZGAHLARI PALAMUT BALIĞI SÜSLÜYOR

Denizden bol miktarda çıkan palamut balığı Türkiye'nin dört bir tarafına ihraç edilirken, ilçe merkezinde balıkhanede de tezgahları süslüyor. Büyüklüğüne göre 5 ila10 liradan satılan palamut balığı vatandaşlar tarafından tane hesabı yerine kasa kasa alınıyor.

15 SENENİN EN BOL PALAMUT DÖNEMİ YAŞANIYOR

Ereğli' de yaklaşık 30 yıldır balıkçılık yapan Şenol Sönmez, Palamut balığının son 15 sene içerisinde en bol döneminin yaşandığını söyledi. Sönmez, mevsim balığı olması sebebiyle vatandaşları palamut balığını alması gerektiğini söylediği konuşmasında " Yaklaşık olarak 10-15 senenin en iyi sezonunu yaşıyoruz. Denizde bol miktarda palamut, ayriyeten Çinekop balığı da var. İyi bir sezon yaşıyoruz. Balıkların fiyatları da 5 lira ila 7 liraya kadar düştü. Vatandaşı bol bol balık yemeğe davet ediyoruz. Çünkü bu bir süreçtir. Yaklaşık 1,5 ay sonra palamut balığı Karadeniz'den çıkacak. O yüzden bulmuşken vatandaşı bol bol balık yemeye davet ediyoruz. Ereğli bölgesinden özellikle tüm Türkiye'ye palamut sevk edilmekte. Büyük balıkçı kayıkları 40 bin kasa, küçük balıkçı kayıkları ise 50-60 kasa balıkla limana dönüyorlar. Büyük kayıkların tuttukları balıklar Türkiye geneline gönderilirken, küçük balıkçı kayıklarının tuttuğu balıklar da ilçe merkezi ve yakın çevredeki ilçelere gönderiliyor" dedi .

Bir diğer balıkçı Tanju Polat ise konuşmasında her teknenin 30 bin civarında balık tuttuğunu ve Türkiye'nin dört bir tarafında kamyonlarla sevk edildiğini söyledi.

Yorum Ekle