SON DAKİKA

Özkök, aday adaylığını açıkladı

Özkök, aday adaylığını açıkladı 02 Kasım, 2018 13:37 Güncelleme: 02 Kasım, 2018 13:37 Özkök, aday adaylığını açıkladı

CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı, Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir Emin Semih Özkök, aday adaylığı tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.  İlçe parti binası önünde düzenlenen toplantıya partinin eski ve yeni yöneticileri ile yaklaşık yüz elli partilinin n yanı sıra, diğer aday adaylarından Erol Çivici de katıldı.

ARAS: HEDEF  EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINI GERİ ALMAK

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkan Vekili Sevdekar Aras, sunuş konuşmasında “2019 yerel seçimleri için birbirinden değerli beş aday adayımız bu yola çıkmış durumdalar. Bugün dördüncü aday adayımızın tanıtımını yapacağız. Hedefimiz , Karadeniz Ereğli Belediyesini tekrar almak, Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleriyle, çağdaş, modern, sosyal belediyecilikle yönetmek için bu yola çıkmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı, serbest muhasebeci ve mali müşavir Emin Semih Özkök, iş kazalarında yaşamını yitiren emekçilere, terör saldırılarında yaşamını yitiren güvenlik görevlilerine rahmet diledi.

Ulusal iktidarın bir karabasan gibi ülkenin üstüne çöktüğünü, tek adamlığın tüm nimetlerinden yararlanmakta olduğunu ifade eden Özkök,  yerel yönetimlerin ise demokrasinin beşiği gibi tanımlandığını ama AKP iktidarına sırtına dayamış belediyelerde haksız işçi kıyımlarının yaptığını öne sürdü.

Özkök “Yıl 1983. Eski adıyla Önder Otel, şimdiki kız yurdunun yanında, öğretmenler pazarı olan yerde SODEP ilçe başkanlığı vardı. İlçe Başkanı Nizamettin Akkaya iken, 2 Kasım 1983 günü 64 numaralı üye olarak SODEP’e üye oldum. Bugün benim parti geçmişimin 35. Yılı. Yani bir ömrün yarısı. O nedenle bu günü seçtim,” dedi.

2004 yılında bütün olumsuzluklara rağmen partisinden belediye başkanı adayı gösterilerek hizmete talip olduğunu, siyasi süreç nedeniyle seçimi kazanamamış olsa da şehrin geleceğine yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Özkök şöyle konuştu:

“Beş aday adayı olarak yola çıktık. Bütün aday adayı arkadaşlarımın benim gözümde birbirinden ne eksiği, ne fazlası yoktur.  Birimiz aday olacak, diğer dört arkadaşımız kendisi adaymış gibi çalışacaklar. Yani gücümüzü birleştireceğiz. Yani çizgi filmde vardı ya Voltran diye. Biz de Voltran’ı oluşturacağız. Zira Türkiye’nin ve Ereğli’nin CHP’nin deneyimli kadrolarına ihtiyacı var. Türkiye ve Ereğli’nin CHP’li belediyeye ihtiyacı var. Türkiye ve Ereğli’nin insan odaklı siyasete ihtiyacı var. Türkiye ve Ereğli’nin hoşgorüye, uzlaşmaya, kucaklaşmaya ihtiyacı var, çalışmaya ihtiyacı var. Büyümeye, ilerlemeye, yurttaşın yaşamını güzelleştirmeye ve kolaylaştırmaya ihtiyacı var.

Kent halkının belediye hizmetlerine ihtiyacı var. Adam kayırmaya ihtiyacı yok. Kavgayla geçirecek zamanı yok. Ereğli halkı yanık et kokusu veren su içmeye layık değil. Ereğli Halkı bir misafirini karşılamak için iki vasıta değiştirmeye layık değil. Ereğli halkı her şiddetli yağmurda yollarda dereler oluşup karşıdan karşıya geçememe kaygısına kapılmaya layık değil. Ereğli halkı bu trafik keşmekeşinde sinir hastası olmaya layık değil. Ereğli halkı plansız yapılaşmaya ve kent dokusunun yok edilmesine layık değil.”

“ŞATAFATA, ŞAŞAAYA GEREK YOK”

Bu sorunların tek çözümünün CHP’li yerel yönetim anlayışının kentlerde ve Ereğli’de yerleşmesi olduğunu savunan Özkök şöyle devam etti:

“Bunu kanundan, nizamdan, dürüstlükten, şeffaflıktan ayrılmadan herkesi memnun ederek yapmak o kadar kolay ki. Dünyanın her yerinde doğru işi yapmak kadar kolay, yanlış işi yapmak kadar zor bir şey yoktur. Bunu denedim ve gördüm. Zararını hiç görmedim. Birlikte denemeyi öneriyorum.

Eğer adaylığım gerçekleşir belediye başkanı olursam, burada gördüğünüz Semih Özkök’ten başka kimseyi görmeyeceksiniz. Ben yine bildiğiniz Semih Özkök olarak görmeye devam edeceksiniz. Fazla şatafata, şaşaaya gerek yok. Belki beni görmeyeceksiniz bile. İş yapanlar ortalıkta fazla görünmezler,  işler yapılır ve bitirilir.”

“TEK HAYALİM…”

Tek vazgeçemediği hayalinin Türkiye’deki 1317 belediyenin tamamını 28 Ekim 2023 günü saat 10.00’da Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yıldönümünde Türkiye’deki 1317 alanlarda CHP’li belediyeleri görmek olduğunu belirten Özkök, şu ifadeleri kullandı:

“Bu Semih Özkök sözüdür, çıktığım bu yolda belediye başkan aday adayı oldum. Aday adayı olur da seçilirsem, şehrimizin yaşanabilir bir şehir olabilmesi için bugüne kadar biriktirdiğim beslediğim tüm tecrübelerimi, birikimlerimi yansıtacağım. Çıktığım bu yolda Kdz Ereğli belediye başkan aday adayı olarak sadece partililerimin değil, tüm Ereğlililerin hizmetkarı olacağıma söz veriyorum. Semih Özkök sözüdür bu.

3 Nisan 2019 günü, seçimlerin bitimi, itirazların sona erdiği, mazbataların takdim edildiği gün, CHP’li bir belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden oluşan Karadeniz Ereğli belediyesini oluşturmak için desteklerinizi istiyorum. Birbirimize sıkı sıkıya tutunalım. Tutunamazsak düşeriz. Aday kim olursa olsun herkes tüm gücünü bu partiye aktaracak. Bu sen ben meselesi değil, Ahmet Mehmet meselesi değil, isim meselesi değil. Bu bir kurtuluş savaşı. Bu bir 1919 ruhu, bu ruhu diriltmek zorundayız. Çıkış yok, çıkışları açmanın yolu, kol kola girmek , omuz omuza vermek.”

Yorum Ekle