SON DAKİKA

Özel öğrenciye özel öğretmen…

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte, engelinden ötürü eğitimine devletin görevlendirdiği öğretmen nezaretinde evinde devam eden Nimet İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi İclal Gökçe Bozkurt’u evinde ziyaret etti. 18 Eylül, 2017 14:31 Güncelleme: 18 Eylül, 2017 14:31 Özel öğrenciye özel öğretmen…

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte, engelinden ötürü eğitimine devletin görevlendirdiği öğretmen nezaretinde evinde devam eden Nimet İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi İclal Gökçe Bozkurt’u evinde ziyaret etti.

12 Yaşındaki İclal Gökçe Bozkurt, Eisenmenger sendromu hastası. İclal bu hastalık dolayısıyla kalp ve akciğer sorunları yaşıyor ve kalabalık ortamlarda bulunamıyor. İç organları da ters konumlanan İclal, aynı zamanda konuşma ve işitme sorunları yaşıyor.

Kalabalık ortamlara girmesi mümkün olmadığından okulda eğitim göremeyen İclal için İlçe milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitiminden sorumlu olan Nimet İlkokulu Müdürlüğü’nce evinde eğitim görmek üzere özel eğitim öğretmeni Zeynep Ak görevlendirildi. İclal, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilk dersine başladı.

KAYMAKAM MADENOĞLU; “TÜRKİYE’DEKİ UYGULAMANIN BENZERİ YOK!”

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Nimet İlkokulu idareci ve öğretmenleri, İclal Gökçe Bozkurt’u eğitim ve öğretimin başladığı ilk gün evinde ziyaret etti.

Ziyarette protokol üyeleri İclal Gökçe Bozkurt’a yeni eğitim öğretim yılında ders kitaplarını verdi, hediyeler takdim etti. 

Kaymakam Madenoğlu,   burada yaptığı konuşmada  Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı evde eğitim örneğinin çok güzel bir uygulama olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Özel durumları nedeniyle okula devam edemeyen öğrencilerin evde eğitim öğretime tabi tutulması harika bir uygulama. Dünyada benzeri yoktur böyle bir uygulamanın. Benzerini hiç duymadım. Bu uygulamadan dolayı devletimizin görevini gerçekten iyi bir şekilde yapıyor olarak algılıyoruz biz. Çocuğumuzun başarısının daim olmasını diliyorum. İleride, öğretmen, herhangi bir memur, polis, hatta kaymakam bile olabilir. Bu çocuğumuza evine gelip ders veren öğretmenine ve okul müdürümüze de teşekkür ediyoruz” dedi.

Madenoğlu, İclal’in durumu hakkında ailesi ve öğretmeninden bilgi aldı.

BABA BOZKURT: “KIZIM ÇOK AKILLI BİR ÇOCUK”

Baba Halit Bozkurt da çocuğunun hastalığı dolayısıyla kalabalık ortamlarda bulunmasının mümkün olmadığını, aynı zamanda işitme ve konuşma güçlüğü de çektiğini belirterek, “Kızım üç senedir evde eğitim görüyor. Şu anda 12 yaşında üçüncü sınıfa gidiyor. Normalde kalabalığa girmesi yasak. Evde eğitim sistemi bu tip hasta çocuklar için çok güzel bir şey. Kızım kalabalığa giremediğinden, okulun tozundan etkileniyor.  Fazla yürümesi sakıncalı. Kızım çok başarılı bir öğrenci, evde eğitim öğretim uygulaması devletimizin çok güzel hizmetlerinden biri. İnşallah devam eder. Kızım çok akıllı bir çocuk, okula gitmeyi çok istiyor ama gönderemiyoruz.” diye konuştu.

Ziyaretin ardından özel eğitim öğretmeni Zeynep Ak, öğrencisi ile senenin ilk dersine başladı.

 

Yorum Ekle