SON DAKİKA

Özel değil, köy okulu...

Özel değil, köy okulu... 18 Eylül, 2017 14:39 Güncelleme: 18 Eylül, 2017 14:39 Özel değil, köy okulu...


Ereğli'ye bağlı Çayırlı köyü ilköğretim okulunda öğretmenler tarafından yapılan çalışmaların ardından, okullarını özel okul konforuna çevirdiler. Duvarları Atatürk ve Türk bayraklarıyla donatılan okulda öğrencilerin özgüvenlerini sağlamaları ve kişisel gelişimleri için drama ve zeka oyunları sınıfları yapıldı.'Bu okuldaki herkes çok mutlu' sloganıyla başlattıkları proje kapsamında öğrenim gören öğrencilerin velileri de yapılan çalışmalardan son derece memnun olduklarını kaydettiler.

Zonguldak il merkezine 49, Ereğli ilçe merkezine 20 Kilometre uzaklıkta bulunan Çayırlı köyünde taşımalı eğitim sistemiyle 9 köyden 166 öğrencinin eğitim görüyor. 8 derslikli Çayırlı İlkokulu'nda, okul müdürü Ersin Yalçınkaya, müdür yardımcısı Murat Argun ve 9 öğretmen 2 yıl önce, öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim görmesi ve farklı bir köy okulu oluşturmak için 'Bu okuldaki herkes çok mutlu' sloganıyla proje başlattı. Öğretmenler, okulun duvarlarını Atatürk fotoğrafları, sözleri ve Türk bayraklarıyla donattı. Ayrıca veliler için lük ev konforunu aratmayacak bekleme odaları yaptı. Öğrencilerin öz güvenlerini ve kişiliklerini geliştirmeleri içinde drama, zeka oyunları sınıfı ve masa tenisi odası oluşturuldu. Koridorlara yerleştirilen cep kütüphanelerden öğrenciler ve veliler diledikleri gibi kitap ve dergileri alarak okuyabiliyor. Ayrıca öğrencilerin eğitim göreceği sınıf ve yemekhane de temizlik ve hijyen olarak özel okulları aratmıyor. Okulda yürütülen 'askıda kırtasiye' projesiyle öğrenciler ihtiyaç fazlası okul malzemelerini bırakıyor, ihtiyacı olan malzemeyi de alarak yardımlaşmayı öğreniyor. Okulda yılda bir kez de 'Teneffüs' adı altında çıkan dergi ile yapılan çalışmalar ve etkinlikler anlatılıyor. Okul, yaptığı çalışmalar neticesinde temizlik, hijyenlik ve çocukların sağlığı konusunda yaptığı çalışmalar neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Beyaz bayrak' ödülü ve yürütülen e-twinning projeleri ile "ulusal kalite etiketi." aldı.

OKULU GÖREN ÖĞRENCİLER OKULDAN GİTMEK İSTEMİYOR

2017-2018 eğitim öğretim yılında çocuklarını Çayırlı ilköğretim okuluna gönderen veliler okulda yağılan çalışmaya hayran kaldıklarını kaydettiler. Oğlu daha önce başka okulda okuyan ve ziyaret için geldikleri okulu gördükten sonra oğlunu Çayırlı ilköğretim okuluna yazdıran Fatma Gün,  okulun eğitimi ve öğretimiyle özel okullardan bile daha iyi olduğunu söyledi. Gün açıklamasında "Benim oğlum daha önce başka bir okulda öğrenim görüyordu. Buraya ziyarete geldik. Okulu çok beğendik. Hele çocuğum drama sınıfı, zeka oyunları olsun, buraya geldiğinde 'Anne ben o okula gitmek istiyorum' dedi. Başka da bir şey demedi. Çocuğumu buraya aldığım için çok memnunum. Öğretmenlerimiz çok başarılı. Okulumuz çok güzel. Gerek görsel gerekse de eğitim olarak daha önce ben de burada okudum. O zamanki hali ile şimdiki hali arasında çok fark var. Mesela yemekhane ve drama sınıfı eskiden bizim çatı idi. Orada hiç bir şekilde etkinlik yapılmıyordu. Şu anda çocuklarımız etkinliklerini yapabiliyorlar, oyunlar oynayabiliyorlar. Zeka oyunlarımız var. yemeklerini temiz bir ortamda istedikleri gibi rahat bir şekilde yiyebiliyorlar" dedi.

Diğer velilerde okul müdürü ve öğretmenlerine okula ve öğrencilere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Yorum Ekle