SON DAKİKA

ÖZDEMİR'E SENDİKA'DAN SICAK KARŞILAMA

MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, partisinin Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir, Gülüç Belediye Başkan Adayı Atilla Tarık Semiz ve parti yöneticileri Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan MHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Özdemir hem AK Parti iktidarını hemde Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı eleştirdi. 21 Aralık, 2013 09:25 Güncelleme: 21 Aralık, 2013 09:25 ÖZDEMİR'E SENDİKA'DAN SICAK KARŞILAMA

Zonguldak’ta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, MHP Ereğli ve Gülüç Belediye Başkan adayları ile birlikte Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli şubesini ziyaret etti.

MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, partisinin Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir, Gülüç Belediye Başkan Adayı Atilla Tarık Semiz ve parti yöneticileri Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı ziyaret etti. Ziyarette sendikanın Ereğli Şube Sekreteri Metin Ercan ile Mali Sekreteri Sedat Taşdelen’de hazır bulundu.

Ziyarette konuşan MHP ilçe başkanı Talat Şeker, 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi partilerinin Ereğli Belediyesi için Mevlüt Özdemir, Gülüç Belediyesi içinde Atilla Tarık Semiz ile yola çıktığını belirterek, kendilerinin bu kutlu yolda başarılı olacaklarına inandığını ifade etti.

ÖZDEMİR “EREĞLİ 10 YILDIR BÜYÜK SORUNLAR YAŞIYOR”

MHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir ise Ereğli’nin son 10 yıldır büyük sorunlar yaşadığını belirterek, bu sorunların çözülememesinin en büyük nedeninin ise kurumlar arası diyalogsuzluk olduğunu söyledi. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin çevredeki diğer belediyelere nazaran daha güçlü bir bütçeye sahip olmasına rağmen ekonomisini ve enerjisini festivallere harcadığını dile getiren Özdemir, 31 Mart sabahından itibaren öncelikle Ereğli’de diyalog ortamını ve kurumlar arası barışı sağlayacaklarını belirtti. Özdemir konuşmasında şunları söyledi; “Nasıl Ereğli büyümüşse, Erdemir burada var olmuşsa Türk Metal Sendikası’da ilçemizin sosyal hayatının en önemli parçalarından bir tanesi. Türk Metal sendikası aslına bakarsanız bizim evimiz gibi. Biz buraya geldiğimizde o sıcaklığı ve ilgiyi fazlasıyla görüyoruz. Ereğli son 10 yıldır hem kurumlar arası diyalog hem de istihdam açısından ciddi problemler yaşıyor.  Biz MHP olarak Ereğli’de öncelikle kurumlar arası barış ve diyaloğu sağlamak istiyoruz. Bu gün Ereğli’nin en büyük STK’sı olan Türk Metal Sendikası ile hiçbir kurum ve kuruluşun bir problemi olmaması lazım. Bizler Ereğli Belediyesi’ni aldığımızda 31 Mart sabahı yapacağımız ilk iş kurumlar arası barış ve diyaloğu sağlamak.

“MEVCUT BAŞKANIMIZ 1 VE 2. DÖNEMDEN SONRA ENERJİSİNİ FESTİVALLERE ODAKLAMIŞTIR”

Evet, Ereğli bir metropol kenti, bir Avrupa kenti. Ama Allahınızı severseniz son 15 yıldır Ereğli yerinde sayıyor. Yanı başımızda ki Karabük, yeni il olmasına rağmen Bartın ve Düzce ticaret ve nüfus açısından bizi ikiye, üçe katladı.  Sistem Ereğli’de artık değişmiştir. Belki mevcut belediye başkanımız ilk geldiği dönemde Ereğli’ye güzel hizmetler yapmıştır. Biz bunları hiçbir zaman inkar etmiyoruz. Özellikle 1 ve 2. Döneminden sonra tamamen enerjisini festivallere odaklamıştır. Ereğli’de festival odaklı bir hizmet çalışmasına gidilmiştir. Dolayısıyla bu Ereğli’de insanların hizmet yapmasında önüne geçmiştir. Ereğli Belediyesi’nin hizmeti düşünecek fırsatı, zamanı ve ekonomisi kalmamıştır. Ereğli belediyesi birçok vilayetten güçlü bir bütçeye sahip.  Bu bütçeyle beraber Kdz. Ereğli gerçekten inanılmaz mükemmel bir kent olur.

“DEVLET HASTANESİ BİNASI DERHAL ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLMELİ”

Ereğli’de 1998 depremlerinden sonra buraya Gölcük donanması gelecek diye biz limanımızı vermişiz. Bu gün o limanımız futbol sahası, voleybol sahası olmuş. Çok affedersiniz 2-3 tane askerimizin basket oynadığı, futbol oynadığı bir yer olmuş.

Ereğlimizde Devlet hastanemiz var. Orasının yine askeriyeye devredilmesi noktasında kamuda bir takım girişimler var. Biz buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bacasız fabrika diyoruz; biz Ereğli’ye üniversite istiyoruz. Eğer üniversite açtıramıyorsak en azından 2-3 tane fakülte açılmasını istiyoruz. Orasının derhal ciddi bir şekilde çalışmaları yapılarak üniversiteye devredilmesini ve oranın fakülte olmasını istiyoruz.”

ODABAŞ :” MHP’YE KARŞI AYRI BİR GÖNÜL BAĞIMIZ VAR”

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ise MHP ilçe teşkilatı ve belediye başkan adaylarını sendikalarında ağırlamaktan her zaman mutluluk duyduklarını ifade etti. Mevlüt Özdemir’in arkadaşları ve dostları olduğunu belirten Odabaş, kendisine çıktığı bu yolda başarılar diledi.  Odabaş konuşmasında “MHP ile bir gönül bağımız sizlerle bir dostluğumuz var. Mevlüt başkan bir şeyler söyledi. Bize konuşacak fazla bir şey yok. Kendisi siyasete iyice ısınmış. Biz elimizden geldiği kadar sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Kendisinin güzel projeleri var. Biz her zaman siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile istişare halinde olmak Ereğli için bir mücadele yapmak arzusundayız. Ama ne yazık ki Ereğli’de şimdiye kadar böyle bir ortam olmadı ve olmuyor. Mevlüt bey arkadaşımız, dostumuz. Bir yola çıktı ve Allah onun yolunu açık etsin. Kendisi sevdiğimiz, değer verdiğimiz ve burada birilerine ekmek veren, ticaretle uğraşan bir insan. Ereğli’nin ne olduğunu bilen bir insan. Biz üzerimize düşen ne varsa, bundan öncede beraber olduk, bundan sonrada oluruz. Hem Mevlüt başkanımızın hem de MHP’nin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Bizler zamanı geldiğinde neler yapmamız gerektiğini devletini ve bayrağını seven birisi olarak zamanı geldiğinde yapacağız. Şu anda fazla bir şey söylemeye gerek yok. Ben sizlere çıktığınız bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

SEMİZ’DEN SENDİKAYA SOSYAL TESİS YATIRIMI İÇİN TEŞEKKÜR

MHP Gülüç Belediye Başkan Adayı Atilla Tarık Semiz ise Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi Başkan ve yöneticilerine Gülüç’e yaptıkları sosyal tesis yatırımından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, bu yatırımların devamını beklediklerini söyledi. Semiz 30 Mart’ta Gülüç Belediyesi’ni kazandıklarında el ele vererek Gülüç’e hizmet edeceklerini ifade eden Semiz, kendilerine gösterdikleri teveccühten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

MHP heyetinin Türk Metal Sendikası’na yaptığı ziyaret yapılan konuşmaların ardından basına kapalı olarak bir süre daha devam etti.
Yorum Ekle