SON DAKİKA

ÖZDEMİR: "GAYEMİZ ŞEHRİN GELİŞMESİ"

MHP, Ereğli Belediye Başkanı adayı Mevlüt Özdemir, seçim çalışmaları kapsamında Kurum ve Kuruluş temsilcilerini ziyaretlerde bulunmaya devam ediyor. 22 Ocak, 2014 10:03 Güncelleme: 22 Ocak, 2014 10:03 ÖZDEMİR: "GAYEMİZ ŞEHRİN GELİŞMESİ"

MHP, Ereğli Belediye Başkanı adayı Mevlüt Özdemir, seçim çalışmaları kapsamında Kurum ve Kuruluş temsilcilerini ziyaretlerde bulunmaya devam ediyor.

MHP İlçe Başkanı Talat Şeker, Belediye Meclis üyesi adayları ile birlikte Türk Mühendis ve Mimar Odaları Ereğli Temsilciliklerini ziyarette bulunan Belediye Başkan adayı Mevlüt Özdemir, ziyaretleri bir seçim propagandası olarak yapmadıklarını aynı zamanda ilçelerin sorunlarını da yerinde belirlediklerini söyledi.

Özdemir, ziyarette yaptığı konuşmada, daha güzel ve yaşanabilir bir Ereğli için bir birliktelik kamuoyu oluşturmak istediklerini kaydetti.

Ereğli'de konutlaşma ilişkin projelerinde İstişare ederek anlatmak istediklerini belirten Özdemir, "Anlattığımız her şey yapılabilir ve bilgiye dayalı olmasını istiyoruz" dedi.

Ziyarette Mimarlar Odası'nda Yönetim Kurulu Üyesi Elif Işık, Özdemir'e  "Bahsettiğinizde ortak çalışmalar ve istişareler sadece konu olarak mı kalacak?, yoksa fiiliyatta da meslek odalarını içine de alarak yapacağınız projeler var mı ? bunu öğrenmek istiyorum" şeklindeki soruya yönelik  Belediye Başkan adayı Özdemir, şunları kaydetti;

"Ereğli'deki tüm sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerimiz devam ediyor.  Malum ben 30 yıldır ticarette uğraşıyorum. Ben ticarette şunu gördüm. Bir iş yapılacaksa, mağazada bir asansör yaptıracaksam, ben mağazamdaki müdürüme, depocuma kadar tüm çalışanlarımın fikrini alırım. Bana göre 10 metrekare olması gerekir, ancak müdürüme göre 5 metrekare yeter, depocum 20 metrekare ister.

Çünkü işin işleyici o daha iyi bilir. Bundan da ciddi tecrübeler edindik. Biz bu ziyaretlerimizi ve yapacaklarımızı bir siyaset için söylemiyoruz ve yapmıyoruz. Bizim gayemiz Ereğli'de şehrin gelişmesinde veya mimari bir proje yapılacaksa, örneğin köprü, kavşak, üst geçit, bir alışveriş merkezi, kent meydanı gibi çalışmalarda bu işin yetkili mercilerine fikir alınmak zorundasınızdır. Neden? Fikir aldığınızda o insanlar her türlü katkıda bulunur. En önemlisi de hatadan kurtulursunuz. Bizim gayemiz maksadımız bir iş yapacaksak, bugün olduğu gibi yarında fikirlerini almak sorundayız.

Ereğli'de bir liman ihtiyacı var deniliyordu. Biz bunu araştırdık. Ereğli'de Devrek yol ayrımına yapılan üst geçit, bana göre de yanlış proje. Şehrin siluetini bozdu. Teknik detayını ben bilmem. En iyisini sizler bilirsiniz. Bu konuda ben sizden bilgi alırım. Tüccar ve bir vatandaş gözüyle bakıldığında yapılan köprü şehrin siluetini bozuyor. Gereklimiydi? O kadar emzelmiydi? Bana göre değildi.

Bu amaçla yaptığınız muhalefette de ben sizi yalnız gördüm. Ama bu amaçla yaptığınız yazılarınıza, size destek olmaya çalıştım. Bizim anlattığımız kurumlar arasında diyalog kurulması. Ereğli'de en kıdemli eğitim görevlisi 4-5 yıllık olarak dikkatimi çekti. Bu nasıl olur. Ereğli'ye gelen eğitim görevlisi kalmak istemiyor. Kalmak istemeyen Eğitim görevlisi Ereğli'ye katkı veremez. Çünkü kafası sürekli gitmekte. Biz bu gibi bir çok sorunun önüne geçmek istiyoruz. Bizim Ereğli'yi ayağa kaldırmamız lazım. İş adamlarına, esnafa bakalım moralsizlik, Kurum Kuruluşlara bakalım yarın ne olacak, işsizlik korkusu var. İstişareleri en iyi şekilde yapıp hizmetlerimizi yapmak istiyoruz."

Yorum Ekle