SON DAKİKA

ÖZDEMİR, BOŞ DURMUYOR

MHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir gün içerisinde Muhtarlar Derneği, Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Emekliler Derneği Kdz.Ereğli şube Başkanı Ali Ayhan ve Yönetimini ziyaret etti. 06 Ocak, 2014 18:49 Güncelleme: 06 Ocak, 2014 18:49 ÖZDEMİR, BOŞ DURMUYOR

MHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir gün içerisinde Muhtarlar Derneği, Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Emekliler Derneği Kdz.Ereğli şube Başkanı Ali Ayhan ve Yönetimini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan adayı Özdemir, seçim sürecine ve projelerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Ereğli’de diyalog eksikliğinin hem ekonomik hem kültürel çöküşe neden olduğuna vurgu yapan Özdemir, sivil toplum kuruluşları, dernekler, meslek odaları ve işadamları ile yaptıkları görüşmelerde olumlu sonuçlarla ayrıldığını vurguladı.

“ZİYARETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Özdemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Adaylığımız açıklandıktan sonra her türlü sivil toplum kuruluşunu, meslek odasını, derneklerimizi ziyaret ediyoruz. Ereğli’nin sıkıntılarını sorunlarını gitmiş olduğumuz kurumlarla istişare ederek çözüm önerilerini birlikte sağlayalım istedik. Alacağımız yolda üreteceğimiz projede ve çıkacağımız yolda bizlere çok faydası olacak. Bir çok yeni şeyler öğrendik. 40’a yakın kurum kuruluş, sivil toplum örgütü ziyaret ettik 10-15 güne kadar da ziyaretlerimizi tamamladık.

“KİM HİZMET ETTİYSE ALLAH RAZI OLSUN”

Ereğli’ye kim hizmet ettiyse katkı sağladıysa Allah razı olsun diyoruz. Ereğli’de ekonomik ve sosyal çöküntü var. Bir çok kriz görüldü ama son 7-8 yıllardaki kadar etkili olmadı. Ereğli’de kurumlar arası diyalog eksikliğinden de kaynaklanıyor. Kurumlar bir araya gelerek ortak bir çıkış ve çözüm yolu bulmalıdır. Biz bu konuda kendimizi sessiz toplumun çığlığı olarak görüyoruz. Bunları da haykırmak istiyoruz. Çeşitli projeler hedefler belirliyoruz bunun için Milliyetçi Hareket Partili belediyelerimiz ile de irtibat halindeyiz. Bizim Ar-Ge ekibimiz var bu ekibimiz çalışmalarına başladı. Biz her şeyin başı kurumlar arası diyaloga önem veriyoruz. Ereğli’de sivil toplum örgütleri, dernekler, siyasiler, işadamlarımız var. Toplumda herkes söz sahibi.

“MESELELERİ BİRLİKTE ÇÖZELİM”

Kitlelere hitap eden her kurum ile bir araya gelelim meseleleri birlikte çözelim. Gerekirse siyasi partilerin hepsini bir masa kenarında toplayalım. Tersanelerimizin durumu ortada. Ticaret ve Sanayi Odası bir çalışma yapıyor güzel bir çalışma biz Ereğli için atılacak her türlü adıma destek veriyoruz. Tersaneler bölgesini limana çevirelim en azından insanlar çalışmaya başlasın kötü gidişata bir dur denilsin.

DEVLET HASTANESİNİN YERİ FAKÜLTEYE

Mevcut Devlet Hastanesinin yerinin fakülteye tahsisi isteniyor. O bölgede hem kurumların hem şahısların arazileri var bunlar devir edilebilir ve üniversiteye bu alan kazandırılabilir. Diyalog kurmak çok önemli her seferinde bunu söylüyoruz. 30 Mart sabahı göreve geldiğimizde yapacağımız ilk iş Ereğli’deki tüm sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri, işadamlarımızı teker teker ziyaret edeceğiz ve herkesimi bir araya getirip sorunların çözümüne ilişkin çalışma başlatacağız. Bizim amacımız ilçemizde 1 kişi daha fazla çalışsın 1 işyerimiz daha kapanmasın.

“BALIK YEMEĞE GELİYORLARDI ŞİMDİ GİDİYORLAR”

Ereğli’nin ekonomisini canlandırmak istiyoruz eskiden Ereğli’ye Akçakoca’dan Zonguldak’tan başka yerlerden misafirlerimiz geliyordu balık yemeye bile geliyorlardı şimdi millet balık yemeğe başka noktalara gidiyoruz. Balığın kenti burası iken hem fiyatı pahalı hem de balık yenebilecek fazla bir yer yok. Festivale kültürel anlamda bakıyoruz. Çalışmalarımız programlarımız farklı olacak. Biz 30 Mart seçimlerini kazandığımızda belediyenin aracını kullanmayacağız, kendi aracımızı kullanacağız. Belediyenin şoförünü şahsi işlerimizde kesinlikle kullanmayacağız. Belediyemizden aldığımız maaşı açıkça öğrencilerimize burs veya herhangi bir eğitim kurumuna vereceğiz. Üniversite öğrencilerimizin de ellerinden tutacağız”dedi.

Yorum Ekle