SON DAKİKA

Özcan: "Bunlar bir elin parmağı kadarlar"

TSO Başkan adayı Niyazi Özcan’dan açıklama 25 Ağustos, 2021 08:30 Güncelleme: 25 Ağustos, 2021 08:30 Özcan: "Bunlar bir elin parmağı kadarlar"

TSO Başkan adayı Niyazi Özcan’dan açıklama 

Açıklama şöyle: 

Kdz.Ereğli iş dünyasının önem arz ettigi Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yapılalı 3 yılı gecti ama gelinen noktada maalesef güven suistimal edildi. İş dünyasının güveni erozyana uğratıldı. 

Strateji kocaman bir sıfır. Gelişen konjoktürlerin hiçbirine ayak uyduramayan ciddiyetten uzak yapının getirdigi bilinçsizlikle yönetilmeye çalışılan bir  TSO. 

TSO ‘birkaç telefon mesajından başka bir iş yapmaz’ denen kurum haline geldi. Yine  bu dönemde üzelerek ,kişisel menfaatlerin toplum menfaatlerinin önüne geçtiğini gözlemledik. 

İstanbul’da yapılan gizli kapaklı toplantılarla üyelerin degil, yöneticilerin menfaatlerinin masaya yatırılması gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldık. Bu yüzden TSO’nun merhum Yaşar Tetiker’den kalan ağırlığı korunamadı.

 

Maalesef bugün muhalefette bulunan arkadaşların tek bir önerge dahi vermemesi de çok enterasan bir durum. Bu arkadaşın tekrar ‘aday olacağım’ demesinde bir çapan oyunumu dönüyor? muhalefetle ikdidarı birleştiren birgücmü var diye düşünmemek elde değil.

 

Bizler sık sık yaptığımız açıklamalarla mevcut TSO’nun yanlışlarını, hatalarını gözler önüne serdik. Bir nevi denetim mekanizması rolü üstlendik ve üstlenmeyede devam edeceğiz. 

Şimdi soruyorum: 

İktidara ve muhalefete ERDEMİR’in savunma sanayisi için ürettiği Zırh Çelik neden Manisa’ya gitti ve 400 Ereğlili gencimizin iş hayali neden heba edildi? Buna neden TİCARET VE SANAYİ ODASI duyarsız kaldı, sahip cıkmadı yada çıkamadı?Kimden neden çekindiniz? Kafanızda siyaset yapmak varsa başarısızlık kaçınılmaz oluyor.  

Yazık çok yazık.. 

Ve yine iktidar ve muhalefete soruyorum: Erdemirin kapısında günlerce bekleyen 10 bin  genç kardeşlerimiz bir iş imkanı doğacak diye çektiği çile cabası ve karşılığında bir kişi dahi işe  alınmadı. Sizlerde yönetici olarak oturmaya devam ediyorsunuz gerçekten  tarihe geçeceksiniz..  

Şimdi size Ereğli’de ufak bir grubun gelecek planlarından bahsedeceğimi. 

Bunlar bir elin parmağı kadarlar.. Kafalarında belediye başkanı, milletvekili ve TSO başkanlığı tayin ediyorlar. 

TSO seçimleri yaklaştığı için şuan yeni bir hamle içerisindeler. Mevcut yönetimin tekrar seçimi kazanması ve kraliyetlerinin devamı için NİYAZİ ÖZCAN’dan seçimi alamayacaklarını anlayınca hemen 3.bir adayı pof poflayalım NİYAZİ ÖZCAN’dan birşey kırpabilirse belki bir ihtimal diye böyle bir hamlenin içindeler. Finansmanını bile taahüt ederek; yapılmaya calışılan bu hamle her nekadar aciziyet göstergesi olsada bu oyunda başrol teklif edilen arkadaşın kullanılmaya çalışılmasının aşikarlıgı dikkat çekmektedir. 

Şimdilik isimler üzerinde durmayacağım. Fakat bir konunun üstünde durmadan da geçemeyeceğim.  Sayın TOBB Başkanı M.RIFAT HİSARCIKLIOĞLU’nun bir davet üzerine şehrimize gelmesi ve bir çayınızı dahi içmeden, şehrimizden ayrılması sizin bir utanç madalyanız olarak boynunuzda kalacaktır. Saygı ve sevgilerimle… 

Niyazi ÖZCAN
Ereğli İçin Mücadele Platformu Sözcüsü ve
karadeniz ereğli ticaret ve sanayi odası başkan adayı

 

Yorum Ekle