SON DAKİKA

Osman Zeki Oral resim yarışması ödülleri verildi

Kdz. Ereğli Belediyesinin Merhum Ressam Osman Zeki Oral anısına düzenlediği ödüllü Resim yarışması sonuçlandı. Ulusal sanatçılar ve lise öğrencilerinin iki ayrı kategoride değerlendirildiği yarışmada dereceye girenlere ödülleri düzenlenen tören ile verildi. Başkan Uysal törendeki konuşmasında “Osman Zeki Oral Sanat Evi” müjdesi verdi. 21 Mayıs, 2018 17:14 Güncelleme: 21 Mayıs, 2018 17:14 Osman Zeki Oral resim yarışması ödülleri verildi

Ulusal ve uluslararası sanat ortamına özgün yeni sanat eserleri kazandırılması ve genç sanatçıların teşvik edilmesi hedeflenerek düzenlenen yarışmada, seçici kurulun önce ön eleme ardından da kesin sonuçları açıklamasının ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda düzenlenen tören ile verildi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal yaptığı konuşmada, “Osman Zeki Oral, ilçemiz için önemli bir değer. Merhum Osman Zeki Oral’ı yaşatma adına çabalarımız devam edecek. İnönü Parkında Osman Zeki Oral’ın büstünü açtık, adına resim yarışması düzenledik, şimdi de sizlere bu ödül töreni vesilesi ile Ereğli’de “Osman Zeki Oral Sanat Evi” için çalışmalara başladığımızı müjdelemekten büyük mutluluk duyuyorum.”dedi.

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından yarışmada dereceye giren birinci esere 10 bin , ikinci esere 7 bin 500 , 3.esere ise 5 bin TL ödülün yanı sıra , 3 bin ile 500 TL arasında değişen ümit veren sanatçı ve mansiyon ödülleri sahiplerini buldu.Yarışmaya katılan resimlerin yer aldığı ve 24 Mayıs Perşembe gününe kadar açık kalacak olan serginin de açılışı yapıldı.          

       OSMAN ZEKİ ORAL RESİM YARIŞMASI SONUÇLARI ULUSAL KATEGORİ

 

             ADI SOYADI                                                  

  1. Ali AKYOL                                                  
  2. Fikriye EMEKLİ                                            
  3. Seyhan İLHAN                                        

 

 

 

Mansiyon: Seyfi YILDIRIM                                    

Ümit Veren Sanatçı: Özge YALACAK                  

 

LİSE KATEGORİSİ

  1. Kamber Kaan BAŞER                                  
  2. Mehmet Ali ÖZGÜNEŞ                              
  3. Gülben GÜLSOY                                          

Mansiyon: Fatma Yağmur KARABOĞA                

Mansiyon: Zehra Mine BÜYÜKTERMİYECİ            

Mansiyon: Gizem KUZYAKA                                

Mansiyon: Kübra Fulya PULUN                            

 

 

Yorum Ekle