SON DAKİKA

Ormanlı Belediyesinden ve hastaneden şikayetçi oldu...

Ormanlı Belediyesinden ve hastaneden şikayetçi oldu... 15 Eylül, 2017 17:40 Güncelleme: 15 Eylül, 2017 17:40 Ormanlı Belediyesinden ve hastaneden şikayetçi oldu...


Ereğli'ye bağlı Ormanlı beldesinde, geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan İbrahim Çetin (37), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. İbrahim Çetin'in ağabeyi recep Çetin, kardeşinin hastanede üreyen bakteriden öldüğünü iddia ederek Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesi ile kardeşinin kaza yapmasına sebebiyet veren hız setlerini yapan Ormanlı belediyesinden şikayetçi olduklarını kaydetti.

Kaza 23 Ağustos tarihinde Ormanlı beldesinde meydana geldi. Beldenin sanayi bölgesinde, kullandığı motosikletin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilerek sürüklenen İbrahim Çetin, ağır yaralı olarak Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Burada ilk müdahalesi yapılan İbrahim Çetin, daha sonra sevk edildiği Zonguldak’taki Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Genel Cerrah Yoğun Bakımı’na alınmıştı. 15 gün içinde düzelme görüldüğü ileri sürülen ve taburcu edilebileceği belirtilen Çetin’in, beyindeki ağrıların devam etmesi sonrası yakınları tarafından Ankara’daki Umut Hastanesine götürüldü. İbrahim Çetin, tedavi gördüğü hastanede 9 Eylül tarihinde gece saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

“HASTANEDE ENFEKSİYON KAPTI”

İbrahim Çetin'in ağabeyi Edebiyat Öğretmeni Araştırmacı-Yazar Recep Çetin, yaptığı açıklamada, kardeşinin ölümünden, BEÜ, Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrah Bölümü’nün sorumlu olduğunu iddia etti. Kardeşinin hastane ortamında üreyen ‘Acinetobakter’ isimli enfeksiyon kaptığını iddia ederek, şunları söyledi:“Kardeşimin 15 gün süre içinde bilinci yerindeydi. Yapılan tedavi sonucu düzelmişti. Doktoru da bir-iki gün içinde taburcu edileceğini söylemişti. Ancak kardeşimin beyin ağrılarının devam ettiğini biliyorduk. Bu konuda ise doktorları teşhis koyamamışlardı. Yaptığımız araştırmada ise bu ağrıların, kardeşimizin tedavi gördüğü Genel Cerrah Yoğun Bakım Ünitesinde kaldığı 4 günlük sürede, hastane ortamlarında üreyen bir enfeksiyon olarak bilinen ‘Acinetobakter’ isimli enfeksiyon kaptı. Kardeşim, menenjit teşhisi ile tedaviye alındı. Ancak biz, burada işlerin aksadığını gördük. Hastane şartları uygun olmadığı kardeşimi Ankara’daki Umut Hastanesine götürdük. Ancak orada iki gün yaşatılabildi ve dün gece saatlerinde yaşamını yitirdi. Tedavi gördüğü 15 gün içinde iyileşme gösteren kardeşimin son 5 günde durumunun ağırlaşmasının sebebinin, hastanede kaptığı bakteriden kaynaklandığını biliyoruz. Bu nedenle Hastane yönetimi ve ilgili birim doktorlarından şikayetçi olduk. Aynı zamanda Ormanlı’daki hız kesici engellerini yapan Belediyeden de şikayetçi olduk" dedi.

 

Yorum Ekle