SON DAKİKA

Ören’i tozdan kurtardık, doğalgaz’a da kavuşturacağız

Muhtar Halil Sever: 2014’de kaybeden ören oldu 24 Eylül, 2020 16:32 Güncelleme: 24 Eylül, 2020 16:32 Ören’i tozdan kurtardık, doğalgaz’a da kavuşturacağız

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ören Mahallesi’ni ziyaret etti. Yapılan hizmetleri yerinde inceleyen Başkan Posbıyık, “Ören’i tozdan kurtardık. Meşelik, Kavucaktaş, Bozoklar asfaltlandı. Şimdi revizyon hazırlıyoruz. İnşallah Ören’i ve diğer uç noktalarda doğalgazı olmayan yerlerimizi de doğalgaza kavuşturacağız” dedi. Mahalle Muhtarı Halil Sever yapılan hizmetler için Başkan Posbıyık’a teşekkür ederek “2014’te Halil Posbıyık kaybetmedi, Ören halkı kaybetti. Şimdiye kadar sorunlarımız çözülmüştü” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, mahallelerde yapılan çalışmaları yerinde denetlemek üzere Ören Mahallesi’ni ziyaret etti.

Mahalle Muhtarı Halil Sever ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Posbıyık, Ören Meşelik, Kavucaktaş ve Bozoklar’da incelemelerde bulundu. Mahalle sakinleriyle de sohbet eden, çocuklara oyuncak hediye eden Başkan Posbıyık, Ören’i doğalgazla buluşturacakları müjdesini verdi.

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

"Bölgemizde en mağdur yerlerden birisi Ören Yenimahalle. Çünkü burası uzun müddet İl Özel İdare’nin uhdesindeydi. Burada imar yapılmadan inşaatlar yapıldığı için kargaşa vardı. Vatandaşlar çok mağdurdu, suları yoktu, kanalizasyonları yoktu. Yine de benim dönemimde buradaki vatandaşlarımıza hizmet edebilmek için onlar çok mağdur oluyorlar diye belediye hudutları içerisine bu sıkıntıları göze alarak aldım. Belediye hudutlarına girdi ama çözümsüzlük var, çok katlı binalar var. Bunlara devletten imar izni alamıyoruz. Hemen bu bölgenin su problemini çözdük. Peşinden kanalizasyon olayına girdik. Bazı yerlerde kanalizasyonu tamamen bitirdik ama bazı yerlerde vatandaş geçişlere izin vermiyor. Şu anda asfalta başladık ve bütün mahallenin asfaltını yaptık. Ören’i tozdan, çamurdan kurtardık.

-REVİZYONDA DOĞALGAZ SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ-

Eskiden vatandaşlarımız su, kanalizasyon için istekte bulunurdu, şimdi doğalgaz istiyorlar. Onu da inşallah bu revizyonda halledeceğim. Sadece burası değil, Ömerli, Kemer ve diğer uç noktalarda doğalgaz yok. Onların imar izinlerini alacağım ve bu sorunu da çözeceğiz. Tabi ki bu belediye meclisi kararıyla olacak, Ankara’ya gidecek. Onlarla uğraşıyoruz şu an. Burada Muhtarımız Halil Sever’in hem de azalarının çok büyük emeği var. Bize sürekli olarak sorunları taşıdılar. Burada çalışma yaparken ekibimizin başında muhtar sanki belediye personeli gibi çalıştı, her türlü yardımı yaptı.”

Başkan Posbıyık, Bozoklar ziyaretinde seçim döneminde vatandaşlara verdiği çevre düzenlemesi ve çocuk parkı sözünün yerine getirilmesi için ilgili müdürlüğe talimat verdi.

MUHTAR HALİL SEVER: 2014’TE KAYBEDEN ÖREN OLDU

Mahalle Muhtarı Halil Sever, Ören’e yapılan hizmetler için Başkan Posbıyık’a teşekkür ederek, “Ören’e büyük hizmetler verdiniz. 2014 seçimlerinde siz kaybetmediniz. Ören halkı kaybetti. Siz tekrar görevinize devam etmiş olsaydınız bizim sorunlarımız şimdi bitmiş olacaktı. Efsane başkan diye boşuna denmemiş. Allah sizden razı olsun, teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle