SON DAKİKA

Okuyan her yerde okur!

Okuyan her yerde okur! 28 Mart, 2017 11:44 Güncelleme: 28 Mart, 2017 11:44 Okuyan her yerde okur!

Karadeniz Ereğli’de Kütüphaneler Haftası dolayısıyla, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nce etkinlikler düzenlendiği bildirildi.

Ereğli İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,  her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle sürdürülen “Kütüphane Haftası”nın  27 Mart - 02 Nisan 2017 tarihleri arasında Kdz. Ereğli İlçe Halk Kütüphanesinde  çeşitli etkinliklerle  hafta boyunca  kutlanacağı hatırlatıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu etkinlikler kapsamında; 29 Mart Çarşamba günü çocuk kitapları yazarı Nurgül ATEŞ gün boyu okurlar la söyleşide bulunacak, Öğlen saat 12:30 da Herkül Heykeli önünde açık havada "81 ilde okuyor okuma” etkinliğinde yarım saat kitap okunacaktır.   Büyük küçük tüm kitapseverlerin "İnsan her yerde okur" diyerek etkinliğe katılımları beklenmektedir.

KÜTÜPHANE HAFTASI NEDİR?

Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanıyor.

Hafta ile öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmek amaçlanıyor.

Hafta süresince kütüphanenin önemi, kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyurulur. Okullarda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gereken kurallar öğretilir.

 

Yorum Ekle