SON DAKİKA

Okullaşmaya çözüm aranıyor

Fetö/PDY kapsamında kapatılan Fatih Kolejinin ana binası İmam Hatip veya Turizm Otelcilik Okulu olarak değerlendirilecek. 24 Ağustos, 2016 19:26 Güncelleme: 24 Ağustos, 2016 19:26 Okullaşmaya çözüm aranıyor

Tüm yurtta olduğu gibi Ereğli’de de Fetö/PDY operasyonu kapsamında  kapatılan Fatih Koleji’nin  ana binası İmam Hatip Lisesi veya Turizm Otelcilik Okulu olarak değerlendirilecek.  Aynı şekilde Ereğli Lisesi ile Merkez Anadolu  Lisesi binalarının konumu da  yeni eğitim öğretim yılına kadar  bir çözüme kavuşturulacak.

Fatih Koleji, Ereğli Lisesi ve Merkez Anadolu Liselerinin konumlarıyla  ilgili olarak  AK  Parti Zonguldak  Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve İlçe Başkanı Fatih Çakır ile telefon ile görüştük. Fetö/PDY  operasyonları kapsamında eğitim ve öğretime kapatılan Zonguldak Fatih Koleji  okul binası yeni eğitim öğretim yılında İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verecek. Milletvekili Çaturoğlu, Ereğli’de kapatılan Fatih Koleji Okul  binasının  Milli Eğitim Bakanlığı’nca yeni bir okul olarak değerlendirilmesinin  devam ettiğini belirterek,’’Net bir durum yok’’ demekle yetinirken AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ilçedeki liselerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.  Çakır konuyla ilgili şunları söyledi:

‘’Ereğli Fatih Koleji ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İmam Hatip Lisesi veya  Turizm Otelcilik olabilir. Bunların hepsi masada şu anda konuşuluyor .Fatih Kolejinin konumu  kısa bir zaman sonra netleşecek. Ereğli Lisesi ile ilgili Geçen hafta Vali beyden randevu talep etmiştik. . Lise binası yıkılacak mı yıkılmayacak mı? Yoksa güçlendirmemi yapılacak .Acil bir ekspertiz isteyip yıkım kararı çıkartmaya çalışıyoruz. Yıkılırsa Merkez Anadolu Lisesi’nin bulunduğu yere yapacağız. Yıkılmazsa  Kırmacı’ya  ya da Milli Eğitim Müdürlüğümüzün  uygun gördüğü yere  Lise yapacağız. Ankara’dan,  İlçe olarak bir Lise hakkı aldık. Nereyi gösterirsek .  Merkez Anadolu Lisesi’ni yıkıp ihtiyaca göre 24 yada 32 derslik büyük bir Lise yapmak istiyoruz. Böylece  Lise öğrencilerini ikili öğretimini kurtaracağız.

 

Yorum Ekle