SON DAKİKA

OKULDA ÖĞRENCİYE ÖĞRETMENİNDEN DAYAK İDDİASI

Ereğli Endüstri Meslek Lisesinde öğrenim gören 3. sınıf öğrencisi Beytullah Gür'ün ailesi, çocuklarının derste telefonla oynadığını gerekçesi ile önce tokat attığı, daha sonra da yere yatırıp tekmelediği iddiasıyla rehberlik öğretmeninden şikayetçi oldu. 27 Mart, 2015 15:58 Güncelleme: 27 Mart, 2015 15:58 OKULDA ÖĞRENCİYE ÖĞRETMENİNDEN DAYAK İDDİASI

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 11-G/2 sınıfında meydana gelen olayda, iddiaya göre sınıfın rehberlik öğretmeni M.Y.'nin sınıfta gürültü yapan öğrencileri uyardı, telefonla oynayan öğrencileri de ikaz etti. Ancak Beytullah Gün'ün telefonla oynamaya devam etmesi üzerine öğretmen M.Y., önce tokat attı, daha sonra da yere yatırıp tekmeledi; öğrenci araya giren öğrenciler tarafından sınıftan çıkarıldı.

Öğrenci Beytullah Gün, öğretmeni M.Y.'nin attığı tokat sonrasında sol kulağında uğultu başladığını ve bunun üzerine doktora gittiklerini söyledi. Beytullah Gün, "Ben Ereğli Endüstri Meslek Lisesi 11-G/2 Güvenlik Sistemleri, Elektrik ve Elektronik bölümünde okuyorum. Rehberlik dersinde M. isimli hocamız arkadaşlarımızı sessiz olmaları ve telefonları kapatmaları konusunda uyardı. Ben de arkadaşımdan kendi telefonumu aldım. Ben telefona bakarken geldi bana vurdu. Ondan sonra yere atıp tekmeledi. Tekmelerken arkadaşlarım araya girdi, hocayı geri çektiler. Beni de alıp sınıftan çıkarttılar. Olayın ardından ağabeyimi aradım ve okula geldi. Bölüm şefimiz İsmail hocamızla konuştu. Kulak zarımda delinme var, ameliyat olacağım. Kulak zarımda hasar var, vücudumda izler var." dedi. Yaşanan olay sonrası bazı idarecilerin yanlarına gelerek kendilerinden olayı kapatmalarını ve bir daha yaşanmaması için kendilerinin gerekeni yapacağını söylediğini ileri sürdü.

Baba Cevdet Gün ise yaşanan bu olayın peşini bırakmayacağını belirterek, şöyle konuştu: "Ben çarşıda dolanıyordum. Abisi aradı beni, çocuğun dayak yediğini söyleyince ben inanmadım. Abisini okula gönderdim. Daha sonra benim yanıma geldi. Baktım çocuğun kulağı duymuyor. 2 metre yakından çağırıyorum çocuğu, kulağı duymuyor. Hastaneye götürdüm, doktor da söyledi, yarın operasyon olacak. Ben karakolda zaten gerekenleri söyledim. Ben bundan davacıyım. Ben milli eğitim müdürlüğüne de gittim. Oradan okulu arayıp gerekenin yapılmasını söylediler. Ne derece yapacaklar, bilmiyorum. Bizden sonra bir hoca girmiş okula 1 saat konuşma yapmış. ‘Buradan sır çıkmasın’ falan diye çocukları tehdit mi etmiş, bilmiyorum. Onlar da şahitlik yapmaya yanaşmıyorlar. Ama iki arkadaşı gelip şahitlik yapacaklarını söylemiş. Bugün benim çocuğumun başına gelen yarın sizin çocuğunuzun da başına gelir. Böyle bir şey olabilir mi? Mümkün mü? Baktım burası bir şey yapmıyor ben Milli Eğitim Bakanlığı’na da yazarım, Başbakanlığa da yazarım. Bu işin peşini bırakmaya hiç niyetim yok."

Öğrencisine dayak atmakla suçlanan rehberlik öğretmeni M.Y. ise iddiaları yalanladı. Gazetecilerin kendisi ile görüşme talebini geri çeviren M.Y.'nin verdiği ifadesinde sınıfta telefonu ile oynayan ve gürültü yapan öğrencisini uyararak sınıftan dışarı çıkarttığını ancak kesinlikle dayak atmadığını söylediği belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Haberin videosu az sonra yayınlacaktır

Yorum Ekle