SON DAKİKA

Öğretmenler Günü programı belli oldu

Öğretmenler Günü programı belli oldu .. 22 Kasım, 2018 07:04 Güncelleme: 22 Kasım, 2018 07:04 Öğretmenler Günü programı belli oldu

Karadeniz Ereğli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce çeşitli etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

29 Ekim 1923'te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet'in ardından Türk toplumunun gelişmesi ve ilerlemesi adına birçok yeniliğe de imza atıldı. Atatürk'ün birçok farklı alanda gerçekleştirdiği yeniliklerden birisi de harf inkılabı oldu. 8 Ağustos 1928 tarihinde yeni Türk alfabesinin müjdesini veren Atatürk ve öğretmenler ülke çapında herkese bu yeni alfabeyi tanıtmak ve öğretmek için çalıştı.

1 Kasım 1928 tarihinde, yeni Türk harflerine ilişkin kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi. Ülke çapında okur yazar sayısının arttırılması ve cehaletin önüne geçilmesi adına gencinden yaşlısına herkese yeni alfabenin öğretilmesi adına çalışmalar sürüyordu.

24 Kasım 1928 tarihine gelindiğinde ise Millet Mektepleri açıldı. Millet Mektepleri'nin açılışı ile birlikte Ulu Önder Atatürk'e de Başöğretmenlik ünvanı verildi.

Atatürk’ün 100. Doğum yıl dönümü olan 1981 yılında, 24 Kasım gününün Öğretmenler Günü olarak kutlanması kabul edildi.

YEMEK DÜZENLENECEK, ÇELENK TÖRENİ YAPILACAK

Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini Kabulünün yıldönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü’nce, öğretmenler onuruna yemek programı düzenlenecek. Program, 23 Kasım günü 19.00’da Gülüç Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilecek.

Öğretmenler Günü’nün resmi kutlama törenleri ise 24 Kasım Cumartesi Günü düzenlenecek.  24 Kasım günü önce çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek.

Atatürk Anıtı önünde saat 10.00’da gerçekleştirilecek çelenk sunma töreninde İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Aksoy, Atatürk Anıtı’na çelenk sunacak, saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı söylenecek ve bayraklar göndere çekilecek.

KUTLAMA PROGRAMI FEN LİSESİ’NDEN

İbrahim Süheyla İzmirlioğlu Fen Lisesi Müdürlüğünce icra edilecek Öğretmenler günü Kutlama Programı ise saat 10.30’da başlayacak.

Program kapsamında saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı söylenecek. Ardından protokol konuşmaları yapılacak ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajı okunacak. 

Program kapsamında “Benim Adım Öğretmen” dinletisi, emekli öğretmenlere plaketlerinin takdimi ve emekli öğretmenler adına konuşma yapılacak.  Daha sonra öğrenciler koro dinletisi gerçekleştirecek. “Fedakar öğretmenler” konulu slayt gösterisi gerçekleştirilecek. Program, ilçe genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ilçedeki okullar arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son bulacak.

Ayrıca, etkinlik programı çerçevesinde, 24 Kasım günü 12.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Hamit Oktay Fennibay’ın “Ağacın Büyüsü 2018” başlıklı ağaç torna çalışmaları sergisi gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle