SON DAKİKA

“Öğretmen, aydınlık yarınlarımızın anahtarıdır”

“Öğretmen, aydınlık yarınlarımızın anahtarıdır” 23 Kasım, 2021 09:25 Güncelleme: 23 Kasım, 2021 09:25 “Öğretmen, aydınlık yarınlarımızın anahtarıdır”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, “Ülkemizin geleceğini öğretmenlerimiz kurmaktadır” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Bozkurt; toplumun her bir ferdinin fiziki, ruhi ve zihni gelişiminde öğretmenlerin emek ve gayretlerinin inkâr edilemeyeceğini ifade etti.

Bozkurt, mesajında şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Öğretmenlik sadece okulda değil, hayatın her safhasında örnek davranışlar sergileyen erdemli kişilerin mesleğidir. Öğretmen; insanı ve dolayısıyla toplumu şekillendiren, aydınlık yarınların anahtarıdır. Her zaman fedakâr ve özverili çalışmalarıyla çocuklarımıza kendini adayan; çağdaşlığı, bilimi tek rehber edinen öğretmenlerimizin katkıları ve onların yetiştirdiği çocuklarımız sayesinde ülkemiz ‘muasır medeniyet’ hedefine yürüyecektir.

Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyor, eğitim uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyorum. Değerli öğretmenlerimizden her zaman olduğu gibi bundan sonra da beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri; onları kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmeleridir.

Bu düşüncelerle, görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş tüm öğretmenlerimize şükran ve minnetlerimi sunuyor; ebediyete irtihal etmiş, görevi başında şehit düşmüş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Yorum Ekle