SON DAKİKA

Öğrencilerden Posbıyık’a sevgi seli

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bahçeşehir Kdz. Ereğli Koleji tarafından düzenlenen ‘Master6 – Meslek Uzmanları ile Kariyer söyleşileri Liderlik ve Yerel Yönetimler’ söyleşisine katıldı, deneyimlerini aktardı, öğütler verdi. Okul binasında öğrenciler tarafından alkış ve sevgi çığlıkları ile karşılanan Posbıyık, kendisine gösterilen ilgi karşısında duygusal anlar yaşadı. 08 Ocak, 2020 13:45 Güncelleme: 08 Ocak, 2020 13:45 Öğrencilerden Posbıyık’a sevgi seli

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bahçeşehir Kdz. Ereğli Koleji lise öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Master 6 – Meslek Uzmanları ile Kariyer söyleşileri Liderlik ve Yerel Yönetimler‘ söyleşisine katıldı.

ÖĞRENCİLERDEN SEVGİ SELİ

Okul binasında ilköğretim öğrencileri tarafından alkış ve sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Posbıyık, kendisine gösterilen ilgi karşısında duygusal anlar yaşadı. Çevresini koşarak saran öğrencilerle kucaklaştı, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Başkan Posbıyık, daha sonra Tarık Akan Konferans Salonu’nda lise öğrencileriyle bir araya geldi. Posbıyık'ın hayatını özetleyen kısa film gösterisi ardından Posbıyık, öğrencilerin sorularını yanıtladı. İki öğrenci söyleşiye moderatörlük yaptı.

GENÇLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN

SON DERECE MUTLUYUM

Başkan Posbıyık,  öğrencilere hayat hikayesinden çarpıcı bölümler anlattı, hayatının dönüm noktalarıyla ilgili anılarını, yaşadıklarını aktardı. Özel hayatıyla, siyasi deneyimleriyle ilgili sorulara samimi cevaplar verdi. 'Mutlaka önünüze hedefler koyup bunun için mücadele edin" diyen Posbıyık'ın şunları söyledi:

“Çocukluğumda elime kabuklu fıstığı alır, sahildeki iskeleye gider, 'Ben Ereğli’ye belediye başkanı olacağım' diye hayal kurardım. Belediye başkanı ne iş yapar tam bilmezdim ama bir hedefim vardı. Halkımızın da büyük desteği ve sevgisiyle bugün belediye başkanı oldum. 5 dönemdir de halkımız beni başkanlığa layık görüyor. Onların sevgisine her zaman şükrediyorum. Tabandan geldim ve hala oradayım. 

MUTLAKA HEDEFİNİZ OLSUN

Sizlerin de mutlaka bir hedefi olsun. Aranızda geleceğimizin Türkiye’sine yön verecek siyasetçiler, belediye başkanları, bilim insanları, yöneticiler, müzisyenler, sanatçılar, sporcular olacaktır. Hedefleriniz için sistemli çalışın, zamanınızı güzel kullanın. Hem derslerinize, hem de yeteneklerinizi geliştirecek faaliyetlere zaman ayırın. Dostlarınıza, arkadaşlarınıza karşı hoşgörülü olun. Kendinizi ifade etmenin yollarını öğrenin. Sevgi, barış ve dostluktan yolunuzu ayırmayın. Sizlerle olmaktan büyük memnuniyet duydum.”

Bahçeşehir Kdz. Ereğli Kampusu Müdürü Yasin Topal ve öğrenciler tarafından Başkan Posbıyık’a çeşitli hediyeler takdim edildi. Birlikte anı fotoğrafı çekildi.

Yorum Ekle