SON DAKİKA

Oğlu denizde boğulan anne: Oğlum ben sana gitme dedim

Alaplı'ya bağlı Liman mevkiinde arkadaşları ile serinlemek için denize giren Emirhan Açargül (15), vatandaşların ve sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Haberi alır almaz hastaneye koşan anne Şerife Gökay "Oğlum ben sana gitme dedim. Emir beni bırakma" diyerek feryat etti. Fenalık geçiren kadına sağlık ekipleri müdahale etti. 29 Temmuz, 2015 18:28 Güncelleme: 29 Temmuz, 2015 18:28 Oğlu denizde boğulan anne: Oğlum ben sana gitme dedim

Olay, Alaplı ilçesine bağlı Liman mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, yüzme bilmediği öğrenilen 15 yaşındaki Emirhan Açargül, arkadaşları ile denize girdi. Dalgaların kendisini sürüklediğini fark etmeyen Emirhan Açargül, kısa süre sonra gözden kayboldu. Arkadaşlarının kıyıda bulunanlardan yardım istemesi üzerine vatandaşlar çocuğu kurtarmak için seferber oldu. Denizden çıkarılan Emirhan'a vatandaşlar tarafından suni teneffüs ve kalp masajı yapıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Emirhan Açargül'ü ambulansa alarak özel hastaneye kaldırdı. Acil müdahale odasına alınan Emirhan Açargül, sağlı ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çabasına rağmen hayatını kaybetti.

Oğlunun denizde boğulma tehlikesi geçirdiğini ve hastanede olduğunu öğrenen anne Şerife Gökay, "Oğlum ben sana gitme dedim. Emir beni bırakma" diyerek ağlarken bir anda yere yığıldı. Sinir krizi geçiren acılı anneye sağlık ekipleri müdahale etti.

Onur isminde ağabeyi bulunan Emirhan Açargül'ün anne ve babasının ayrı yaşadığı, baba Şevket Açargül'ün şehir dışında çalıştığı ve acı haberi alması üzerine Ereğli ilçesine yola çıktığı belirtildi.

"DENİZDEN ÇIKARTTIĞIMIZDA NEFES ALMIYORDU, AMBULANS GEÇ GELDİ" İDDİASI

Olayın yaşandığı sırada deniz kıyısında olan ve yardım çığlıkları sonrasında genci denizden çıkaran Ramazan Yaman, Emirhan Açargül'ün denizden çıkarıldığında nefes almadığını söyledi. Ambulansın da geç geldiğini iddia eden Ramazan Yaman, "Deniz kıyısında oturuyordum. İki tane çocuk bağırarak geldiler. Arkadaşlarının boğulduğunu söylediler. Çocuğun yanına gittim. Çocuk denizin dibindeydi. Ben koltuk altına girdim. Kenara çıkarttık. Kalp masajı yaptık. Ağzından ve burnundan köpükler gelmeye başladı. Diğer insanlar da geldi ve onlar da bir şeyler yapmaya çalıştı. Ambulansı aradım. Yarım saat boyunca açmadılar. Jandarmayı aradım, onlar da polise haber vermiş. Çocuk nefes almıyordu. Bizim yaptığımız müdahale sonrasında çocuk kendisine geldi. Bir ara gözlerini açtı. Sonra ambulans götürdü. Ben ambulansın bu kadar geç kalacağını tahmin etmezdim." dedi.

Diğer yandan Emirhan Açargül'ün boğulduğu liman içinde yaşanan boğulma olayına rağmen vatandaşların ve küçük çocukların denize girmeye devam ettikleri görüldü.
Olayla ilgili polis inceleme başlattı.

Yorum Ekle