SON DAKİKA

Narkotır, Ereğli'ye geldi

03 Ağustos, 2018 17:57 Güncelleme: 03 Ağustos, 2018 17:57 Narkotır, Ereğli'ye geldi

Ereğli İlçesine, İstanbul Narkotik Suçlarla mücadele Şube Müdürlüğüne ait ‘Narkotır’ geldi.

Sahil Bandındaki Alemdar Müze Gemisi yanında konuşlandırılan tırda incelemede bulunan Ereğli Kaymakam Vekili Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu’na, uzmanlar tarafından tırdaki bilgisayar sistemi üzerinde bilgiler aktarıldı.

Eskioğlu, tırdaki gezi ve incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, uyuşturucunun geçmiş yıllarda Türkiye gündeminde fazla yer almadığını söyledi.

Bunun nedeninin ise uyuşturucunun ülke sınırlarından ‘transit geçiş’ yaptığını anlatan Eskioğlu, şöyle dedi:“Bu nedenle Devlet olarak da Millet olarak da çok fazla ciddiye almıyorduk, Ama ne zamanki biraz kafıamızı kaldırdık, çağdaş, gelişmiş bir ülke olacağız diye iddiamız oldu o zaman dünyayı yöneten ve sömüren belli güçler uyuxturucuyla tanıştırdıkları gençlerimizi bu hamlemizden uzak tutmak amacıyla bizi, ‘Hedef  ülke’ haline soktular. Bunu tespit eden Devletimiz, hükümetimiz çok ciddi tedbirler almaya başladı. Ankara’da koordinasyon kurulu kuruldu,. İllerde de sürekli olarak toplantılar halinde durum değerlendirmeleri yapıldı. İki türlü mücadele yöntemi var; bunlardan birincisi arzın azaltılması, yani piyasaya uyuşturucu madde sürülmesine engel olunmasına yönelik tedbirler almaktır. Bunu da Emniyet güçlerimiz ve ülkeyi dolayan ‘Narkotır’ımız yapar. İkinci mücadele türü de talebin azaltılmasıdır. Talep de eğitim yoluyla azaltılır. Burada öğrenciler için Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerimiz, il ve ilçelerdeki sağlık teşkilatımız, polisimiz, jandarmamız gerçekten fedakarca görev yapıyorlar. Tabi bize de görev düşüyor. Yapılan bütün çalışmaları yeterince denetleyip, tanıtarak, halkımıza bu güveni vermektir. “Benim çocuğum alkol, sigara uyuşturucu kullanmaz’ denmeden mutlaka gözetim altında bulundurulması lazımdır. Bugün ülkemizde uyuşturucu kullanımı diğer ülkelere göre çok düşük ama 3-5 yıl sonra geometrik olarak katlanıp, ülkemizi, halkımızı nerelere sürükleyeceğinden de emin değiliz, Bu bakımdan tedbirli olacağız.”

İstanbul Narkotik Suçlarla mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Yücel Salatan da, 2 gün geç saatlere kadar açık bulunacak tıra vatandaşların gelmesini beklediklerini söyledi.

Yorum Ekle