SON DAKİKA

Müzik ile geçen bir ömür

Müzik ile geçen bir ömür 28 Mayıs, 2018 07:21 Güncelleme: 28 Mayıs, 2018 07:21 Müzik ile geçen bir ömür

S Rota Haber- Kdz. Ereğli’nin tanınan simalarından Turan Anataca, 43 yıldır sanatın içinde yer alıyor. Anadolu'da yüzlerce yıldır devam eden bir kültür olan halk ozanlığı geleneğini gelecek kuşaklara taşımaya çalışan, Anataca, 1973 yılında kurulan Erdemir Musiki Derneği’ne 1975 yılında katılarak bağlama ile tanışmış.

Erdemir Musiki Derneği’ndeyken 1975 ile 2006 yılları arasında yurt içinde ve yurt dışında sayısız düzenledikleri konserler ve Kanal D televizyonunda gerçekleştirdikleri programlar dahil olmak üzere o süreçte düğünlere dahi gittiklerini S Rota Haber’e anlatan Anataca, Erdemir musiki Derneği’nde 400’e yakın öğrenci yetiştirdiğini söyledi. Anataca, “2006 Yılında Erdemir Musiki Derneği bünyesinde ki son konserde sahne aldıktan sonra derneği bıraktım. Erdemir Musiki Derneği’nde iyi eğitimler aldım, çok güzel yetiştim. Ancak ben Ata sanatımızı 2006 Yılından sonra birebir eğitim vermeyi tasarladım. Birebir öğrenci yetiştirmek ve serbest çalışmayı arzuladım ve o amacıma da ulaştım” dedi.

BİNE YAKIN ÖĞRENCİ YETİŞTİRDİ

Kendisine ait özel yerde de bine yakın öğrenci yetiştirdiğini vurgulayan Anataca, "Bunların içinde bağlama konusunda önemli yere gelmiş olanlar var. Metin Bekar sahnelerde çalıyor. Alaplı’da Onur var, 5-6 yerde İstanbul dahil olmak üzere sahnelerde olan, yetiştirdiğim öğrenciler var, onlar iyi konumunda şu anda. Bağlama sevdası sadece çalmaktan ibaret değildir. Halk müziği benim için çok farklı ve özel bir yere sahip.  Son dönemlerde bağlama öğrenmek isteyen kişi sayısında da artış var. Özel bire bir çalıştırıyorum. Temeli sağlam olan bilgilerle öğrencileri yetiştirmeye çalışıyoruz. Konservutuar tarzı, doğru bir sistemde, İşi ilmi ile gösteriyoruz. “


Yorum Ekle