SON DAKİKA

Münir Özkul’un ismi yaşatılıyor…

Münir Özkul’un ismi yaşatılıyor… 23 Şubat, 2018 10:21 Güncelleme: 23 Şubat, 2018 10:21 Münir Özkul’un ismi yaşatılıyor…

Karadeniz Ereğli’de eğitim veren Ereğli İlkokulu’nda hayırsever katkılarıyla inşa edilen tiyatro ve konferans salonuna, Ocak ayında yaşamını yitiren, Türk Sineması’nın ‘Mahmut Hoca’ lakaplı usta oyuncusu Münir Özkul’un adı verildi.

Ereğli İlkokulu’nda Münir Özkul Tiyatro ve Konferans Salonu’nun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sevdekar Aras, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, milli eğitim şube müdürleri, daire müdürleri, hayırseverler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılışta saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okunmasının ardından, Ereğli İlkokulu ve Münir Özkul Tiyatro ve Konferans Salonu’nun tarihçesinin anlatıldığı video gösterisi gerçekleştirildi. Videoda, Sanatçı Merhum Münir Özkul’un, Türk tiyatro ve sinema seyircisine ilişkin görüş ve temennilerini ilettiği bir bölüm de yer aldı.

KORKMAZ: “KÜLTÜREL FAALİYETLER ÖNEMLİ!”

Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, açılışta yaptığı konuşmada, bir toplumun geleceğe hazırlayacak olan kurumlardan olan okulları görevleri gereği ülkenin geleceği çocuklar için hazırladıklarını belirterek şunları söyledi:
“Eğitimi etkinliklerle aktif hale getirmek, öğrenci bilgisini arttırmak, düşünen ve üretebilen öğrenciler yetiştirmek, geleceğe yatırım yapmak demektir. Çocuklarımıza imkan sağlamak, onlara uygun ortam hazırlamak, çocuklarımızın ve gençlerimizin önünü açmaktır. Bu anlamda Tiyatro da hayatın ta kendisidir. Trajedi, komedi, dram gibi hayatta birebir yaşanan olayların sonucu olarak ortaya çıkmıştır.

Okulda yapılan kültürel faaliyetler büyük önem taşır, çünkü okullar çocuklar için hayatın başlangıcı sayılır. Okulun dört duvardan oluştuğuna inanmıyorum. Onların sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle donanmış hale getirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu düşünceyle yola çıkarak, böyle güzel, nezih bir salonun okulumuza kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

MÜDÜRDEN HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

Okul Müdürü Tuncay Uzun, 2015-2016 eğitim öğretim yılında açılan Ereğli İlkokulu’nun, ilk iki yılında yaptığı çalışmalarla çıtayı yukarı taşıma için yoğun çaba sarfettiklerini söyledi.

Uzun, “Açılışında bünyesinde bulunmayan bale sınıfı, fen ve matematik laboratuvarı, özel eğitim sınıfı ve devlet okulları bünyesinde Türkiye’de ilk teşkil eden Şehit Fethi Seki Robotik Kodlama Sınıfı başta olmak üzere birçok bölüm iki yıllık süre içinde kurumumuza kazandırılmıştır. Bu yıl da çalışmalarına devam eden okulumuz, Münir Özkul Tiyatro ve Konferans Salonu’nu bünyemize kazandırdı. Bu salonun yapımında gösterdikleri maddi manevi desteklerinden ötürü, Avukat Engin Güner, Serkan Yazıcı, Kdz Ereğli Soroptimist Derneği üyeleri adına Başkanı Asude Atalay’a, Sayın Levent Oktayoğlu’na ve Sayın Oktay Saldır’a teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, salonun yapımında emeği geçen hayırseverlere plaketleri protokol tarafından takdim edildi, hatıra fotoğrafı çektirildi. Daha sonra okul öğrencileri izleyicilere tiyatro ve çeşitli gösteriler sundu.

Yorum Ekle