SON DAKİKA

Muhtarlardan GMİS’e tam destek

Muhtarlardan GMİS’e tam destek 28 Ekim, 2017 16:03 Güncelleme: 28 Ekim, 2017 16:03 Muhtarlardan GMİS’e tam destek

Torba Yasa Tasarısı’nın Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen ve önümüzdeki günlerde TBMM Gündemine gelmesi beklenen 58. Maddesine tepkiler sürüyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ile Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) ait maden sahalarının parçalara ayrılarak ruhsatlarıyla birlikte ihale edilmesinin önünü açan 58. Maddenin tasarıdan çıkarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

28 Ekim 2017 tarihinde Zonguldak Merkez ilçe ile Çaycuma İlçesi Muhtarları, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileriyle destek amaçlı düzenlenen yemekli toplantılarda bir araya geldiler.

Toplantıların ilki Zonguldak Kozlu Lemariz Restaurant’ta düzenlendi.

Zonguldak Merkez İlçe muhtarlarının katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Batı Karadeniz Muhtarlar Dernekleri Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, “Gün birlik ve beraberlik günü. Hep beraber olacağız ve Türkiye Taşkömürü Kurumu nasıl yaşayacak, nasıl yaşatılacak, nasıl ayakta duracak onun hesabını yapacağız. Çünkü biliyorsunuz Zonguldak’ta bu kömür için birçok bedeller ödendi. 5 binin üzerinde maden şehidimiz var. Bizim yeraltı kaynaklarımıza dayanarak yapılan santraller şu anda ithal kömür ile çalışıyor. Milyarlarca ton rezervimiz var, çıkartamıyoruz. Zonguldak taşkömürüne sahip çıkmamız lazım.

TTK kapanmıyor diyorlar. Diyorlar ama kapanıyor, kapatılıyor işte. İşçi alımı yok, kendi kendine kapanıyor.

Biz diyoruz ki bu yeraltı zenginliğimizi yerüstüne çıkartalım.

Göç alan ilden göç veren il haline geldik.

Biz hepimiz burada TTK’da çalıştık. Çalışan arkadaşımız var, emekli olan arkadaşımız var. Bizim her evde ve her sülalede TTK’da çalışan ya da çalışmış insanımız var.

Gün birbirimizle kucaklaşma, kamuoyuyla bütünleşme günüdür. Birbirimizle, siyasetçilerle aynı dilden konuşmayı istiyoruz” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de muhtarlara verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti ve süreci anlattı.

GMİS Genel Merkez Yöneticileri ile mahalle muhtarları da tek tek söz alarak görüşlerini ifade ettiler.

Muhtarlar, TTK’nın Zonguldak için hayati bir öneme sahip olduğunu ve her şart altında sahip çıkacaklarını vurguladılar.

 

 

ÇAYCUMA MUHTARLARINDAN GMİS’E TAM DESTEK

 

Çaycuma ilçe muhtarları ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileriyle destek amaçlı olarak SEKA Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekli bir toplantıda bir araya geldiler.

Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Torba Yasa Tasarısı’nda bulunan 58. Madde ile yapılması planlanan düzenlemenin Zonguldak ili ve ilçelerinde huzursuzluk yarattığına dikkat çekerek “Değerli Başkanlarım, biz Çaycumalı ev sahipleri olarak hepinize hoşgeldiniz diyorum. Son 10 gündür özelleştirmenin gündeme gelmesi ilçelerimizde, ilimizde huzursuzluğa neden oldu. Biz muhtarlar olarak, Çaycuma olarak TTK’nın kapanmasını asla istemiyoruz. Çaycuma halkı olarak sendikamızın yanındayız” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci de verdikleri büyük destek nedeniyle muhtarlara teşekkür ederek, “Zonguldak son dönemlerin en sıkıntılı sürecini geçiriyor. Bu sıkıntılar, sizin, bizim, anamızın, babamızın sıkıntıları. Zonguldak’ta yaşayanların sıkıntısı. Bunları atlatmak için hep birlikte, beraber olarak dertlerimizi anlatma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. Birlikte tüm sıkıntılarımızı aşacağımıza inanıyoruz” dedi.

GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska da süreci anlattı ve Çaycuma Muhtarlarının verdiği destek için teşekkür etti.

Çaycumalı muhtarlar da söz alarak görüşlerini açıkladılar. Muhtarların ortak görüşleri yaşanan sorunun sadece Zonguldak’ın değil Türkiye’nin de sorunu olduğu yönündeydi.

Yorum Ekle