SON DAKİKA

Motosiklet ve pat pat kazalarında artış

Tüm uyarı ve önlemlere rağmen bölgemizde sık yaşanan pat pat ve motosiklet kazaları önlenemiyor. Kuralları dikkate almamayla birlikte dikkatsizlik, aşırı hız yaralanmalı ve ölümlü kazaları beraberinde getiriyor. 05 Ağustos, 2021 09:55 Güncelleme: 05 Ağustos, 2021 09:55 Motosiklet ve pat pat kazalarında artış

Haber Merkezi - Karadeniz Ereğli ve Alaplı’da motorlu tarım aracı, yöre halkı arasında “pat pat” tabirli araçların trafiğe çıkması yasak! Ancak, bazen çocukların bile kullandığı pat pat kazaları yaralanma ve ölümle sonuçlanıyor. Bazen 4-5 kişi bazen de daha fazla kişinin taşındığı pat pat kullanımı bölgemizdeki köylerde çok yaygın olduğu için sık şekilde kaza haberleri geliyor.

Özellikle Ereğli ilçesinde artan nüfusla birlikte trafik kazalarında da artışlar meydana geldi. Kazasız gün geçmezken motosiklet kullanımının son yıllarda artmasıyla bu kazalarda da artış oldu. İlçede neredeyse her gün motosiklet kazası yaşanıyor. Kazaların çoğu hasarlı ve yaralanmalı olsa da zaman zaman ölüm haberleri de geliyor. Aşır hız, dikkatsizlik ve yeterli kask kullanmama ağar yaralanma ve ölümlerin başında yer almaktadır.

Artan kazalara ilişkin Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı geçtiğimiz ay bir açıklama yayınlayarak, tedbirlerin artırılacağını ve ek tedbirler koyulacağını belirterek son 6 aylık denetim sonuçlarını açıklamıştı.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verilmişti:  

“2021 yılının ilk 6 ayında ise cam filmi nedeniyle 39, abart egzoz nedeniyle 14, yüksek sesli müzik nedeniyle 38, emniyet kemeri ihlali nedeniyle 50, kask kullanmama nedeniyle 448 olmak üzere 589 kişiye toplam 108 bin 176 TL idari para cezası uygulanmıştır.

İlçemizde motosiklet kullanımı yaygın olup, pandemi dönemiyle birlikte özel araçlara/motosikletlere yönelimin artması, yine salgın dönemiyle birlikte paket servis hizmetlerinin çoğalması ve bu hizmetlerde motosikletlerin kullanılıyor olması trafikteki motosiklet sayısını daha da arttırmıştır. Son zamanlarda gerek motosiklet kullanıcılarının trafik kurallarına aykırı bir şekilde aynı şerit içerisinde önündeki araçları sağdan-soldan geçmeye çalışması, yasak levhalarına uymaması gerekse diğer araç sürücülerinin motosikletlere karşı duyarsız olması ve yok farz etmesi gibi nedenlerle motosikletlerin karıştığı kazalarda da artış yaşanmıştır. Bu kazaların hemen hemen tamamı yaralanmayla sonuçlanmakta olup 24 Mayıs 2021 günü meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü bir vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir.

Meydana gelen kazaların en aza indirilmesi için birden fazla kazaya karıştığı tespit edilen sürücüler ve şoförlük mesleğine mensup olanlar başta olmak üzere belirlenen kişilere yönelik, Emniyet Genel Müdürlüğümüzce yapılan planlama kapsamında önümüzdeki süreçte eğitimler verilecektir.

Ayrıca, bölgemizde çiftçilerimizin tarımsal üretimde ve alanlarda kullanması için çapa makinesi/el motoru olarak imal edilmiş olan ve "Patpat" diye tabir edilen araçları; hiçbir mühendislik projesi olmadan üzerinde birçok değişiklik yapılarak bir ulaşım ve taşıma aracı olarak özellikle karayolunda kullanmaları son derece tehlikeli ve yasaktır. Bu sebeple karayoluna çıktıklarında bir daha geri dönüşü olmayan birçok ölümlü, yaralamalı kaza meydana gelmektedir.”

 

Yorumlar
H
Hasan Demiray2 yıl önce

Dağlıca köyünde çocuklar cirit atıyor patpatlarla.köyün içinde çok surati gidiyorlar. Bunlara hepsi göz yumuyor. Jandarma müdahale etmiyor. Sıkı denetim şart

Yorum Ekle