SON DAKİKA

Milletvekili onkoloji servisine gitti...

Yavuzyılmaz, hastaların çektiği çileyi gözler önüne serdi 11 Ocak, 2022 08:27 Güncelleme: 11 Ocak, 2022 08:27 Milletvekili onkoloji servisine gitti...


Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Atatürk Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasını giderek, onkoloji polikliniğinde muayene sırası bekleyen kanser hastası ve yakınlarını ziyaret etti.

Yavuzyılmaz, şifa kuyruğunda bekleyen hastaların mağduriyetini sosyal medya hesaplarından “Zonguldak’ta kanser hastalarına büyük bir eziyet çektiriliyor. 600 bin kişiye sadece bir tıbbi onkolog düşüyor!” diyerek duyururken, bölgede görev yapan tek medikal onkoloji uzmanının ve fedakâr sağlık emekçilerinin kanserle mücadelede yalnız bırakıldığını, söyledi.

Zonguldak’ta tıbbi onkoloji başta olmak üzere, tüm branşların eksik uzman kadroları tamamlanıncaya dek, hayati sorunların takipçisi olmayı sürdüreceğinin altını çizen Milletvekiline hastane ziyaretinde CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun eşlik ederken, Yavuzyılmaz hastaların çektiği çileyi gözler önüne serdiği paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Zonguldak’ta kanser hastalarına büyük bir eziyet çektiriliyor. 600 bin kişiye sadece bir tıbbi onkolog düşüyor!

Hastalar ve hasta yakınları kuyruklarda perişan durumda. Tek doktorumuz ve sağlık emekçilerimiz bu mücadelede yalnız bırakılıyor.

Vatandaşlarımızın bu sağlık hizmetlerini insani koşullarda, başka illere gitmek zorunda kalmadan memleketimizde alabilmeleri en temel haklarıdır.

Tıbbi onkolog başta olmak üzere tüm branşlardaki eksik uzman kadrolar tamamlanıncaya dek, bu hayati sorunların takipçisi olmayı sürdüreceğiz.”

NE OLMUŞTU?

2020 yılının Nisan ayında Zonguldak’ta görev yapmakta olan Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Engin’in istifa etmesiyle, il genelinde kadrolu medikal onkoloji uzmanı kalmamış, bu durum kanser hastalarının tedavilerinde büyük aksaklıklara neden olmuştu.

Yavuzyılmaz, istifanın hemen ardından hastaların mağduriyeti TBMM gündemine taşımış Sağlık Bakanlığına ‘eksikliği acil olarak giderin’ çağrısında bulunmuştu.

Milletvekilinin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmenin ardından 2020 yılı Ağustos ayında Zonguldak’a bir medikal onkoloji atanmış olsa da Yavuzyılmaz BEÜ Hastanesi için de ayrıca bir onkolog atanmasını talep etmişti.

Yorum Ekle