SON DAKİKA

MGM'den çok kritik uyarılar...

Hafta sonu Marmara ve Batı Karadeniz’de bazı yerlerde taşkınlara neden olan yağışların daha kuvvetlisi, 6 Temmuz Salı günü bekleniyor. Sarı ve Turuncu kodlu uyarılar yayınlandı. 05 Temmuz, 2021 16:17 Güncelleme: 05 Temmuz, 2021 16:17 MGM'den çok kritik uyarılar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), şiddetli yağış, kuvvetli rüzgâr, kısa süreli fırtına ve yıldırım uyarısı yayınladı.  5 il için sarı, 5 il içinde turuncu olmak üzere 10 il için uyarı yapıldı. Uyarılar ilçeler içinde geçerli…

Zonguldak Valiliği'de, meteorolojiden gelen bilgiler üzerine, vatandaşları ve yetkilileri uyardı.

MGM’nin detaylı tahmini şu şekilde:

Yapılan son değerlendirmelere göre; 06 Temmuz Salı günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul ile zamanla Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya’da kuvvetli (21-50 kg/m2); İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Yağışların Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde Çarşamba günü de yerel olarak etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

FIRTINA UYARISI!

Batı Karadeniz'in batısında rüzgarın, 6 Temmuz Salı ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın aynı gün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Yorum Ekle