SON DAKİKA

Mezuniyet çoşkusu

Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. 25 Mayıs, 2017 13:33 Güncelleme: 25 Mayıs, 2017 13:33 Mezuniyet çoşkusu

Matematik Fen Bilimleri, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği  Türkçe ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri olmak üzere toplam 750 öğrenci mezun oldu.

Büyük Anadolu Otelde   gerçekleştirilen mezuniyet töreni, öğrencilerin yerlerini almasıyla, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilen mezuniyet törenine Zonguldak Valisi Ali Kaban, BEÜ Rektörü Mahmut Özer, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü FAHRİ KÜÇÜK, Ereğli Eğitim Fakültesi Kurucusu Hacı Kadri Yılmaz’ın kızı Zuhal Yılmaz’ın yanı sıra eğitim görevlileri, mezunlar ve aileleri katıldı. 

Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Rektörü Mahmur Özer ve Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar birek konuşma yaptı.

BEÜ Rektörü Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi olarak 35 bine aşkın görevlisi, 2400 akademik ve idari personeli ve 60 bine yaklaşan mezunlarıyla artık büyük bir aile olduklarını vurguladı.

“7150 ÖĞRENCİMİZ VAR… 700 ÖĞRENCİMİZ MEZUN OLUYOR, MUTLUYUZ…”

Özer konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Bülent Ecevit Üniversitesi sadece Ereğli kampüsünde değil 11 ayrı kampüste eğitim ve öğretim araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini her geçen gün kapasitesini artırarak başarılı bir şekilde devam ettirmektedir.  Üniversitemiz, bugün itibariyle 14 fakülte 1 Devlet Konservatuarı,  3 enstitü, 4 yüksekokul,  30 araştırma ve uygulama merkezi ve 8 meslek yüksekokulu ile Batı Karadeniz bölgesinin gerçekten güçlü bir yükseköğretim kurumu haline geldi. Üniversite olarak 11 ayrı kampüsümüzde 2016-2017 akademik günü sonunda yaklaşık 7150 öğrencimizi ve bu çerçevede Ereğli Eğitim fakültesinde 700 öğrencimizi mezun etmenin mutluluğunu bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Bugün mezun olacak bütün öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum. Tüm öğrencilerimizin eğitim öğretimine büyük emek veren, fedakârca çalışan, hiçbir zorluktan sıkıntıdan yılmayan başta Ereğli Eğitim Fakültesi değerli dekanı olmak üzere, tüm fakülte öğretim elemanlarına en içten dileklerimle kutluyor, katmış oldukları emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

 Değerli veliler sizlere de öncelikle böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için kutluyorum. Bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz için şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum. Onların yetişmesinde eğitimlerinde göstermiş olduğunuz olağan üstü fedakarlıklar ve en önemlisi bize güvenerek onları bize emanet ettiğiniz için sizlere en içten şükranlarımı sunuyorum.

Ereğli eğitim fakültesinin ve Ereğli kampüsünün gelişimine büyük emek veren başta Zonguldak Valimiz sayın Ali Kaban,  kaymakamımıza, belediye başkanımıza, TSO başkanımıza, sayın  Zühal hanımefendiye tüm emeği geçen hayır sevenlerimize  şahsım ve müessesim adına şükranlarımı sunuyorum. 

Sevgili öğrencilerimiz sizler üzerinize düşen tüm sorumlulukları yerine getirerek bugün mezun olayı hak kazandınız sizleri öncelikle bu başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Sizlerin bu güzel ülkemize hizmet etmek için hiçbir özveriden kaçınmadan yolunuza devam edeceğinize önüne çıkabilecek zorluklardan asla yılmayacağınıza ve çok başarılı olacağınıza canı gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni yaşamlarınızın daima başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum yolunuz ve bahtınız açık olsun hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.”

AZAR: “17. DÖNEM MEZUNLARIMIZ… GURURLUYUZ…”

Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar ise, Bugün gençlerimizin Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesinden mezun olma sevincini paylaşmak üzere, gençlerimizi dört yıl önce girdikleri “gelecek burada şekillendirir” kapısından gururla uğurladıklarını söyledi. Azar konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Bugünün özel bir anlamı var Üniversitemizin 25. Yılında fakültemizin 17. dönem mezunlarını vermenin sevincini ve onurunu sizlerle paylaşıyoruz. Bizler eğitime öğretime başladığımız 97 yılından beri şu anda Türkiye’nin dört bir yanında öğretmen olarak görev yapan binlerce mezunu veren bir fakülteyiz. Bu 17 yıllık süre içerisinde 6 bin öğrencimizi öğretmen olarak mezun ettik. Bu mezunlarımız her yıl yaklaşık olarak  yüzde yetmişi eğitim ordusuna katılmaktadır. Fakültemizin kuruluşundan bu yana fakültemizin gelişmesinden, fakültemizin şehrimizde, ülkemizde bütünleşmesinde emeği olan bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan maddi manevi bizleri destekleyebilen bizlere rehber olan rektörümüz Profesör Doktor Sayın Mahmut Özer’e huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum.

Yakın bir gelecekte  ilçemizde marka değeri kazandıracak fakültemizin temellerini atan, bu güzel eseri bizlere hediye eden rahmetli Hacı Kadri Yılmaz amcamızı da bir kez rahmetle anıyorum. Yine bu mirası bu onurlu mirası sürdüren  Hacı Kadri Yılmaz amcamızın kızları Zuhal hanımefendiyi de  tekrar burada sevgiyle onu da anmak istiyorum kendilerine teşekkür ediyorum.Fakültemizin büyümesinde gelişmesinde başta sayın Kaymakamımız olmak üzere  Ereğli eğitim vakfı yöneticilerine çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

Son yıllarda ülkemizde yaşanan varlığımızı birliğimizi milletimizin bekasını yok etmeye kalkışan terör örgütünü oluşturan bireylere baktığımızda baş öğretmenimizin uyardığı gibi, yenilmesi gereken en büyük düşmanın cehaletin izlerini gördüğümüz kadar,  içi boş nice okumuşları da kıyaslayamayız. Bir millet muharebe mekanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak  irfan ordusuna bağlıdır.

Gençler işte sizler artık bu yüce ordunun onurlu birer mensubusunuz ve kahraman yurdumuza “Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak,  Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak” diyen büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy şöyle der “ iz bırakanlarla senin aranda basit bir fark var sadece onlar ömür boyu gayret ediyorlar sen ömür boyu hayret ediyorsun.”  İşte bu bağlamda bizler yeni mezunlarımızı yıllar boyu aralarında arkalarında başarı izleri bırakacaklarına güvenimiz tam içimiz rahat uğurluyoruz.

 Değerli konuklar nesilleri yetiştirirken ilim sahibi yapar, fakat irfan ve hikmet kısmını eksik tutarsanız olmaz. Ülkemize milletimize sadakatinizi asla kaybetmeyin ecdadınıza asla kem gözle bakmalarına müsaade etmeyiniz. Roosevelt,  bir insanın ahlaken eğitmeden, sadece zihnen eğitmek, topluma bir bela kazandırmaktır, demiş.  İşte bu bağlamda bizler gençlerimize sadece meslekleri için gereken bilgileri öğretmekle kalmadık, aynı zamanda birey olarak sorumluluklarını öğretmen olarak topluma karşı görevlerini aşıladık ve bilimin ışığında, çağdaş değerlerle, bilgiyle meslek ahlakıyla bizi biz yapan değerlerle donatıp cilaladık. Sevgili gençler artık okul günlerinizin değerlerini okul anılarınızı anacaktır. Büyük Üstad Necip Fazıl Karakürek  ‘Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerekir’ der. Her mezuniyet bir merdivenin son basamağı ve yeni bir başlangıçtır. Ancak hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde yürüyerek tırmanmamıştır.

Sizler de okul hayatı süresince, bazen uykunuzdan fedakarlık yaparak, sabahlara kadar okudunuz, çalıştınız, emek verdiniz. Ancak başarı aynı zamanda ortak fedakarlık ve çabayı gerektirir. Yalnız taş duvar olmaz der atalarımız.  Sizler de ailelerinizin desteği, hocalarınızın ilim yönünden müktesebatı ve sizin katkılarınızla bugünlere geldiniz. Atatürk, ‘en büyük makam, en büyük hak çalışanlara ait olacaktır’ der. Gençler, nereye gittiğinizi bilmiyorsanız, hiçbir yol sizi oraya götürmez.  Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil, cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek, yaşatacak olan sizsiniz demiştir.”

Törende okul öğrencileri adına iki öğrenci günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

 

 

Yorum Ekle