SON DAKİKA

MEVSİM MEFRUŞAT İLE EVİNİZİ ŞENLENDİRİN

Sektördeki 35 yıllık deneyimiyle Mevsim Mefruşat, dekorasyonun en önemli öğelerinden olan eşsiz renk ve desen zenginliği ile perde çeşitlerini, şıklığa ve kaliteye önem verenlere kusursuz hizmet anlayışı ile sunmakta. 13 Mayıs, 2015 12:52 Güncelleme: 13 Mayıs, 2015 12:52 MEVSİM MEFRUŞAT İLE EVİNİZİ ŞENLENDİRİN

Röportaj:Seyhan Dikay

Mevsim Mefruşat, malzeme kalitesi bakımından seçkin markalar ile çalışarak kişiye ve mekana özel tasarımlar yaratmaya devam ediyor. Klasikten rustiğe, modern üsluba kadar, aklınıza gelebilecek her tür dekorasyon stiline uygun tasarımlar için Mevsim Mefruşat özel üretim yapabiliyor ve hesaplı iç mekanlar oluşturuyor.

Mevsim Mefruşat kurucusu ve sahibi rahmetli Hüseyin Karaderili’nin kurduğu ardından kızı Serpil Karaderili’nin baba emektarı mesleği devam ettirdiği Mefruşat sektörü ve verdikleri  hizmetler hakkında bir röpörtaj gerçekleştirdik, hızla gelişen yenilikleri sürekli takip eden bir firma olan Mevsim Mefruşattan hem fikir aldık hem de güzel bir söyleşi yaptık.İşte Karaderili ile yaptığımız sohbet havasında geçen Röportajdan detayları siz okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

Serpil Hanım sizi ve firmanızı tanıtır mısınız?

Firmamız mevsim mefruşat ve dikimevi 1980 yılında rahmetli babam Hüseyin Karaderili tarafından kurulmuştur babamın vefatı üzerine kardeşlerim ve ben firmamızı Erdemir caddesi Hasan kuru pidecinin yanında faaliyetimize aynı adreste devam ediyoruz.

Firma olarak yaptıklarınızdan bahsedermisiniz?

Yılların verdiği deneyimimizle dekorasyonun en önemli öğelerinden biri olan perde, kumaş seçenekleriyle aynı mekanda birbiriyle uyum içinde kullanılabildiği çözümler sunuyoruz. Ev, ofis, restaurant, kafe ve hastanelerde yerli ve ithal malzeme seçenekleriyle yenilikçi, özgün ve hesaplı iç mekanlar oluşturmak için müşterilerimize çeşitli öneriler sunuyoruz.

Ürün çeşitleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Perde sistemleri, tüller, kalın fonlu kumaşlar, storlar, jaluzi, Fransız tüller, işlemeli nakışlı tüller, fantazi fonluklar ve kadife çeşitleri, desenli kumaşların satışlarını yapıyoruz. Biz mekanda ölçüyü alıyoruz. Atölyemizde dikimini yapıyoruz. Daha sonra da ürünün mekana montajını gerçekleştiriyoruz.

Teknolojinin gelişimiyle birlikte sizin sektörünüzde ne gibi değişiklikler oldu?

Perde sektörü inanılmaz gelişiyor. 10 yıl önce düz zemine çalışılıyordu. Türkiye’de tekstil gelişince perde sektörü de gelişti ve büyüdü. Şu an perde sektörü altın çağını yaşıyor diyebiliriz. Eskiden top top kumaşlardan müşteriler ürünleri seçip beğenip perdelerini diktiriyordu. Şimdi kartela sistemine geçildi. Müşteri ürün katalogları arasından beğendiklerini seçiyor, biz de seçtikleri kumaşlardan üretimimizi yapıyoruz. Kumandalı sistemlerden perdeler beğeniliyor. Sektörde oranla zengin bir ürün çeşitliliği var.

Perde alırken nelere dikkat edilmeli, tavsiyeleriniz nelerdir?

İç dekorasyonda perde önemli bir yer tutar. Boş bir odaya sadece perde ve halı koyun o oda dolu görünür ne kadar şık koltuk ve mobilya alırsanız alın perde uyumunu iyi yapmadığınız taktirde dekor sırıtır. Ayrıca koyu renkten çok açık renkli perdeler tercih edilirse bulunduğunuz mekan daha aydınlık ve ferah olur.

Adres:Müftü Mahallesi Erdemir Cad.No:10/A Kdz.Ereğli

Tel: 0(372) 316 45 00 GSM: 0(541) 748 20 29


Yorum Ekle