SON DAKİKA

Mehmet Ali Özbaşakçı için....

Ereğli’de Özbaşakçı resim atölyesi kursiyerleri 9 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan resim sergisi için hummalı bir çalışma içerisine girdi. Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral sergi salonunda açılacak olan sergide kursiyerlerin yaklaşık 120 eseri sergilenecek. 22 Şubat, 2017 16:31 Güncelleme: 22 Şubat, 2017 16:31 Mehmet Ali Özbaşakçı için....

Ereğli’de Özbaşakçı resim atölyesi kursiyerleri 9 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan resim sergisi için hummalı bir çalışma içerisine girdi. Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral sergi salonunda açılacak olan sergide kursiyerlerin yaklaşık 120 eseri sergilenecek.

Ereğli' de yetiştirdiği bir çok öğrencisine resim sevgisini aşılayan ve geçtiğimiz aylarda hayata veda eden Mehmet Ali Özbaşakçı resim kursuna katılan öğrenciler, Özbaşakçı'nın anısına açılacak resim sergisi için kolları sıvadı. 1 yıldır hazırlıklarının devam ettiği sergi için çalışmaları Özbaşakçı resim atölyesinde devam ediliyor. Yirminin üzerinde kursiyerin katıldığı ve 7' den 77' ye her yaştan kursiyerin katıldığı sergide karma olarak yaklaşık 120 eser sergilenecek.

Resim sergisi için hazırlanan kursiyerlerden Ayhan Altuntaş "Resim yapmak çocukluğumdan bu yana çok sevdiğim bir olaydı. Mehmet Ali hocam benim Edebiyat öğretmenimdi. Resme de ilgi duyduğum için biraz daha yakın durduk kendisine. Son senelerde de atölyesinde bulunduk. Kendisinden faydalandık. VE kısa süre önce de rahmetli oldu. Seviyoruz ve de hocamızın anılarını yaşatmaya çalışıyoruz. Burada kendimizi mutlu hissediyoruz" dedi.

Daha önce resim atölyesinde kurs alan ancak bazı nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kalsa da resim tutkusu dolayısıyla yeniden atölye döndüğünü kaydeden Leyla Çakır ise konuşmasında "Ben kısa süre önce resim kursuna yeniden başladım. Yaklaşık 1 ay oldu. 3 sene önce başlamıştım. Şartlar nedeniyle ara vermiştim. Hep içimde kaldı. Tekrar başladım. Burada olmaktan mutluyum. Eskiden beridir içimde olan resim arzusunu yerine getirmeye çalışıyorum" dedi.

Resim atölyesinin en genç kursiyerlerinden Tuba Yaman ise kendisinin en büyük isteğinin kişisel resim sergisi açmak olduğunu söyledi. Yaman konuşmasında "3 yıldır buraya devam ediyorum. Ara sıra Vasfiye hocam ile buraya gelemediğim zamanlarda da hocama internet üzerinden ulaşıp çizimlerimi yolluyorum. Kendisinden akıl alıyorum. Her çizimde kendimizi biraz daha geliştiriyoruz. Bu sayede de kendimize daha fazla katkı sağlıyoruz. Benim hedefim şu anda kişisel sergi açmak. Resim adına tamamen insanların beyninde yer edinmiş olmak" dedi.

Kurs hocası Vasfiye Bostan ise yaptığı açıklamasında " Mehmet Ali Özbaşakçı hocamızın geleneklerini sürdürmek istiyoruz. Bu nedenle de atölyemizde eğitim alan kursiyerlerimizin eserlerini 9 Mayıs' da açılacak olan sergimizde halkımızın beğenisine sunacağız. Amacımız Mehmet Ali Özbaşakçı hocamızın atölyede ki çalışmalarına ve çizgisini elimizden geldiği sürece sürdürmek" dedi.

Yorum Ekle