SON DAKİKA

MECLİSTE "BORÇLANMA" TARTIŞMASI

Ereğli Belediyesinin 2013 yılı Aralık ayı meclis toplantısının ilk oturumu yapıldı. Meclis toplantısında borçlanmayla ilgili maddenin görüşülmesi sırasında AK Partili Belediye Meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında tartışma yaşandı. 04 Aralık, 2013 19:14 Güncelleme: 04 Aralık, 2013 19:14 MECLİSTE "BORÇLANMA" TARTIŞMASI

Ereğli Belediyesinin 2013 yılı Aralık ayı meclis toplantısının ilk oturumu yapıldı. Meclis toplantısında borçlanmayla ilgili maddenin görüşülmesi sırasında AK Partili Belediye Meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında tartışma yaşandı.

Kdz. Ereğli belediyesinin 2013 yılı Aralık ayı meclis toplantısının ilk oturumu yapıldı. Toplantıda AK Partili Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago belediye başkanlarının resim ve büstlerinin bulunduğu anıtın yapımı için meclis yada encümenden karar çıkartılıp çıkartılmadığını öğrenmek için soru önergesi verdi. Posbıyık’ın önergeye yazılı olarak cevap vereceklerini söyledi.

Mecliste 2014 yılı performans programı doğrultusunda sermaye ihtiyacını gidermek için kredi borçlanması yapılmasına ilişkin madde görüşüldüğü sırada tartışma yaşandı. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay borçlanma ile ilgili maddenin komisyona havale edilip önce incelenmesini gerektiğini söylerken, Posbıyık’ta incelemeye gerek olmadığını söyledi. Gündemde bulunan Akarca Mahallesi’ne Kent Müzesi yapılması için imar değişikliği yapılması, pazaryerindeki esnafların kiracılık hak ve hukuklarının görüşülmesi gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Gündemde bulunan Kıyıcak mahallesindeki iki sokağın birleştirilip, isim değişikliğine gidilmesi konusu yasa gereği seçim sürecine girildiği için 2014 yılı Mart ayından sonra görüşülmesi için maddeler arasından çıkartıldı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ilçenin Akarca Mahallesi’ne yapılacak olan Kent Müzesi’nde ilçenin tarihi dokusuna uygun eşyaların sergileneceğini, bu nedenle vatandaşların tarihi özelliği bulunan eşyalarını belediye kültür müdürlüğüne getirmelerini istedi.

 

 

Yorum Ekle