SON DAKİKA

Matematikten korkmuyoruz...

Ereğli'de, “Durakta matematik” konulu etkinlik düzenlendi. 24 Ekim, 2019 12:05 Güncelleme: 24 Ekim, 2019 12:05 Matematikten korkmuyoruz...

 

Ereğli'de, “Durakta matematik” konulu etkinlik düzenlendi.

Devrim Bulvarındaki İskele Camisi önünde yer alan yolcu bekleme durağında gerçekleştirilen etkinlikte, etkinliği organize eden Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu ile Bölücek Kadir Nevişet Kameroğlu İlkokulundan birer grup öğrenci, ellerindeki küçük pankartlarla, çalan müzik eşliğinde “Matematikten Korkmuyoruz” isimli çocuk şarkısını seslendirdiler.

Ahmet ve nurdan Oğuz İlkokulu Öğretmenlerinden Sultan Çivici, burada yaptığı konuşmada, söz konusu etkinliğin aynı zamanlı ülke genelindeki 81 ilde uygulandığını söyledi.

Projenin; Romanya, Makedonya, Arnavutluk ve Azerbaycan gibi ülkelerle ortak yürütüldüğünü hatırlatan çivici, şöyle dedi:

“Amacımız, eğlenceli çizimlerle matematiği daha ilgi çekici hale getirip, önyargıları kırmak, severek, eğlenerek öğrenmelerini sağlamak ve 7’den 70’e herkese matematiği sevdirmektir. Matematiği öğrenci, öğretmen, kitap, okul dörtgeninden çıkarıp eğlenceli çizimlerle günlük yaşamın içinde yeniden keşfetmemizi sağlamak, matematiğe karşı olumsuz tutum sergileyen kişilerin bu eğlenceli çizimlerle, matematiğe bakış açısını olumlu yönde değiştirerek, onlara matematik sevgisini aşılamak istiyoruz. Öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın otobüs duraklarında beklerken boşa harcanan mecburi zaman içinde renkli afişlerimizi gördüğünde merak edip incelediğinde, küçük de olsa matematiğe dair kazanımlar sağlayacaklardır. Böylelikle matematiği günlük yaşamın avantajı haline getirmeyi amaçladık. Projenin ilerleyen sürecinde ise öğrencilerimizin matematik dersinde öğrendiklerini, kendi çizimleriyle görselleştirerek, kendi afişlerini oluşturmaları sağlanacak. Bu süreçte öğrencilerimiz yaparak, yaşayarak, aktif olarak projede yer alarak, kalıcı öğrenme elde edecekler.

Yararlı olacağını düşündüğümüz projemize katkılarından dolayı başta Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na, Sayın Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a, ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.”

İlçe Milli eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Ereğli Belediyesi Sosyal ve Kültür Hizmetleri Müdürü Muhammet Ali Ataş, Milli eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte afişlerle donatılı durakta sembolik kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Proje sorumluları olan Çivici ile proje ortağı Bölücek Kadir Nevişet Kameroğlu İlkokulunda öğretmen Hilal Öztürk’e, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Aksoy ve Ereğli Belediyesi Kültür Hizmetleri Müdürü Muhammet Ali Ateş tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Hatıra fotoğrafları çektirilen etkinlik, öğrencilerin “Matematikten Korkmuyoruz” isimli mini şarkıyı seslendirmeleri ile sona erdi.

Yorum Ekle