SON DAKİKA

Lozan Antlaşmasının 94. Yılı Kutlu Olsun!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Lozan Barış Anlaşmasının 94'üncü yıl dönümünü kutladı. 24 Temmuz, 2017 07:53 Güncelleme: 24 Temmuz, 2017 07:53 Lozan Antlaşmasının 94. Yılı Kutlu Olsun!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Lozan Barış Anlaşmasının 94'üncü yıl dönümünü kutladı.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Kurtuluş Savaşı sonrası 24 Temmuz 1923'de Lozan Antlaşması imzalandı. Bugün Lozan Antlaşması’nın 94’üncü yılı. Lozan Antlaşması ile bağımsızlığımız ve egemenliğimiz bütün dünya tarafından kabul edildi.

Lozan, emperyalizmin bölünmüş, parçalanmış, Batı'ya bağımlı Türkiye hayallerini yıkan ve kalıcı barışı sağlayan büyük bir diplomasi zaferidir. Lozan Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş senedidir, tapusudur. Lozan'ın son kullanma tarihi yoktur; Türkiye Cumhuriyeti var oldukça geçerliliğini koruyacaktır. Lozan'ın bitmesini bekleyenler, Türkiye Cumhuriyeti'ni yeniden Sevr'e mahkûm etmek isteyenlerdir. Türkiye'nin bugün geldiği durum itibarıyla, Lozan'a her zamankinden daha fazla sahip çıkmak gerekir.

Bu duygu ve düşünceler ile Lozan Antlaşmasının 94. yılını kutlar, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve büyük bir diplomasi zaferi ile Lozan Antlaşmasını imzalayan İsmet İnönü olmak üzere, bize bu güzel vatanı bırakan Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi büyük bir saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Yorum Ekle