SON DAKİKA

KUYUMCULUK BİR SANATTIR

2009 yılında kuyumculuk sektörüne giriş yapan Hasan Doğan Suiçmez kendi iş yerini kurarak sektörde hizmet vermeye başladı. O günden bu yana kuyumculuk sektöründe hizmet sunan Suiçmez ile altın yatırımcısını yakından ilgilendiren birçok konuya değindik. Kdz.Ereğli’de kuyumculuk sektörü, altın alım satımı gibi herkesi ilgilendiren konuları masaya yatırdık. 26 Mayıs, 2015 17:38 Güncelleme: 26 Mayıs, 2015 17:38 KUYUMCULUK BİR SANATTIR

Genç bir şirket olmasına rağmen altın sektöründe kendinden söz ettiren Su Kuyumculuk’un sahibi Hasan Doğan Suiçmez tarafından Röportaja gittiğimizde samimi bir şekilde karşılandık. Hemen tavşan kanı çay ile koyu bir sohbete başladık. Doğan Bey samimi, güler yüzlü ve iletişimi kuvvetli bir esnaf; yani tam bir “işletmeci”. Üstüne üstlük genç yaşına rağmen bunu sağlaması da kendisine ayrı bir içtenlik katıyor. Karşılama için teşekkür ederek başladık röportajımıza,bakın Doğan Suiçmez’le neler konuştuk:

Doğan Bey, kuyumculuk serüveniniz nasıl başladı? Ve mesleğe nasıl karar verdiniz?

Okul ve askerlik hayatı bitince nasıl bir iş yapabilirim diye düşündüm. Aklımın hep bir köşesinde olan Kuyumculuğu araştırıp yeterli bir sermaye de oluşturarak ve mesleği öğrenerek kuyumculuğa atılmaya karar verdim.Ailemin ve çevremin desteği ile bu serüvene başladım. Amacım farklılık yaratmaktı, göz alıcı ve herkese hitap edebilen bir iş yeri kurmak oldu düşüncelerimi kuyumculukta buldum.


Kendi işletmenizi ne zaman kurdunuz?

2009 yılında ticarete atılarak Kuyumculuk sektörüne katıldım.

En çok sattığınız ürünler hangileri?

Takı grupları arasında en çok satılanlar kategorisinde alyans, tektaş yüzükler ve kolyeler bulunmaktadır. İnsanların birbirlerine olan sevgilerini vurgulamak için anlam ifade eden takılar yer almaktadır.

-Peki, sizce kuyumculuk sektörünün en büyük problemi nedir?

Kuyumculuk sektörünün en büyük problemi Altın fiyatlarında ki tutarsızlık, bu yüzden piyasa geneli durgun.Artık altın, takı amaçlı değil yatırım amaçlı düşünülür oldu, insanların alım güçlerinin de düşmesiyle beraber vatandaşın yastık altında bulunan altınları piyasaya çıkarmaları biz kuyumcuları nakit sıkıntısına sokmaktadır, altını alan az, satan çok.

-En çok satışı hangi özel günde yapıyorsunuz?.

Doğum günleri, yılbaşı, sevgililer günü ve anneler günü gibi günlerde satış rakamları artmaktadır.Herkes için Aşk’ı anlatmanın farklı yolları vardır, ama bu özel günlerin içinde en çok sevgililer gününde  rağbet gördüğünü söylemek daha doğru olur, sözlerin yetersiz kaldığı yerde küçük ama değerli bir hediye bazen çok şey anlatır.

Biraz da Karadeniz Ereğli halkıyla olan ilişkilerinize değinelim. Müşterilerinizin size bir abi, bir kardeş gibi davrandıklarını gördük. Bu samimiyeti ve güvenilirliği nasıl sağladınız?

Müşteriye verdiğimiz kalite ve hizmet bununla beraber düsrüstlük tabiki de! Güleryüzlü insanların isteklerine karşılık verdik, her müşteriye ne kadar önemli olduklarını hissettirdik.Bu sayede sıcak bir ortam da alışveriş yapmalarını sağladık.

İşinizde temel prensibiniz nedir?

Sadece para kazanmak , malımızı, ürünümüzü satmak değil, stratejimiz ve ilkemiz müşteri isteklerini karşılayabilmek için ürün çeşidi ve hizmet kalitesi oldu her zaman.

Son olarak, hedefleriniz nelerdir?10 sene sonra işletmenizi nerede görüyorsunuz?

Mesleğimi sevdiğim için ve zevkle yaptığım için uzun yıllar bu sektörde kalmak hedefim.İşimi büyütmek, geliştirmek istiyorum diyenlerdenim.Başarının en büyük sırrı işini severek yapmaktadır.

Talebi artırmak için, farklı olmak gerek, bu yüzdende herkesin rahatlıkla gelip hem sohbet, hem alışverişlerini yapabilecekleri farklı konsept de hizmet kalitesini geliştirmek hedefimiz.

Adres : Müftü Mahallesi Orta Sokak No: 27 Kdz.Ereğli



Yorum Ekle