SON DAKİKA

Kurban bayramı için hazırlıklar tamamlandı!..

Karadeniz Ereğli’de kurban bayramı hazırlıkları tamamlandı. Bayram etkinlikleri kapsamında Arife günü Mevlid-İ Şerif programı gerçekleştirilecek 30 Ağustos, 2017 16:19 Güncelleme: 30 Ağustos, 2017 16:19 Kurban bayramı için  hazırlıklar tamamlandı!..

Ereğli’de kurban bayramı hazırlıkları tamamlandı.  Bayram etkinlikleri kapsamında Arife günü Mevlid-İ Şerif programı gerçekleştirilecek. Resmi bayramlaşma programı bayramın birinci günü yapılacak.  Öte yandan, kurban kesim hizmetleriyle ilgili hazırlıklar da tamam. Belediye bünyesinde  çıkabilecek sorunlara karşı birimler oluşturuldu.

İslam Alemi, 1 Eylül’de başlayacak Kurban Bayramı’nın heyecanını yaşıyor. Karadeniz Ereğli’de bayram dolayısıyla birçok tedbir alındı, bayramlaşma programı belirlendi.

ARİFE GÜNÜ MEVLİT PROGRAMI

Bayram öncesinde bayram süresince yoğun olarak ziyaret edilen mekanlar arasındaki mezarlıklar, Belediye ekipleri tarafından temizlenerek bayrama hazır hale getirildi. İlçe genelinde 57 mezarlıkta çalışmalar tamamlandı.

Ayrıca, Ereğli Belediyesi ve Karadeniz Ereğli İlçe Müftülüğü işbirliğiyle Arife günü saat 13.30’da Şehir Mezarlığında Mevlid-i Şerif programı düzenlenecek.

KURBAN KESİM YERLERİ VE KOŞULLARI BELİRLENDİ

Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesmelerine yardımcı olmak, sağlıklı şartlarda kurbanlık hayvan seçimi yapmaları amacıyla çalışmalar yürüten Kdz. Ereğli Belediyesi, kurban kesim yerlerinin ve fiyatlarının belirlendiğini açıkladı.

Bu kapsamda Delihakkı Mevkiinde Kurbanlık Hayvan Satış Yeri oluşturuldu. Burada satış için getirilen kurbanlıkların belediye veterinerleri ve zabıta tarafından sağlık ve idari açıdan denetimleri gerçekleştirildi. Delihakkı mevkiinde belediyemiz asfalt tesisi yanında 800 büyükbaş, 1200 küçükbaş hayvan barındırma kapasiteli Kurbanlık Hayvan Satış Yerinde satış için gelen hayvan sahiplerinin kullanmaları amacıyla satış çadırlarının önüne su tesisatı çekildi. Banyo ve tuvalet ihtiyaçları için bölüm oluşturuldu. Ayrıca hayvan sahipleri ve alım için gelen ziyaretçiler için çay ocağı ve oturma yerlerinin bulunduğu sosyal tesis kısmını düzenlendi. Bayram bitimine kadar satış yerinde ilaçlama, dezenfeksiyon ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

KURBANLAR NEREDE KESİLEBİLECEK?

Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımızın kurbanlıklarını ehil kasaplar eşliğinde sağlıklı ortamda kesmeleri amacıyla belediye tarafından Balı Mahallesi’nde bulunan Belediye Mezbahası ve Kepez Mahallesi Dubleks Evler yanı olmak üzere iki adet kesim yeri oluşturuldu.. Vatandaşlar  Kurban Hizmetleri Komisyonunun belirlediği ücret karşılığında kurbanlık hayvanlarının kesimlerini gerçekleştirecek.

Öte yandan Kurban Hizmetleri Komisyonunun belirlediği ücretler ise şöyle: Büyükbaş Hayvan Kesim Ücreti: 260 lira, Küçükbaş Hayvan Kesim Ücreti ise 70 lira. Kurbanlıklarını kesim yerlerinde vatandaşların kendilerinin kesmek istemesi halinde tesisten yararlanma ücreti büyükbaş hayvanlarda 20 lira, küçükbaş hayvanlarda ise 10 lira.

KURBAN KESİM KURSU VERİLDİ

Öte yandan,  Kurban Bayramı öncesi, Kdz. Ereğli Belediyesi Mezbahası’nda Belediye ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Kurban Kesim Elemanı Kursu’nun uygulamalı eğitimi, 76 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen kursta, kurbanlık hayvanlara yaklaşma, kurbanlık hayvanı eziyet çektirmeden yatırma, kurbanın dini kurallara göre kesiminin yapılması, derisinin yüzülmesi, kurbanlığın iç organlarının çıkartılması, et muayenesi, etin parçalara bölünmesi ve etlerin saklanması gibi konularını uygulamalı olarak anlatıldı.

YA KURBAN KAÇARSA?

 Ereğli Belediyesi, Kurban Kesimi esnasında yaşanan olumsuzlukların önüne geçebilmek için Belediye Veteriner Müdürlüğü bünyesinde Kurban Yakalama Timi oluşturdu. Tim mensuplarına, kaçan kurbanlık hayvana yaklaşma, uyuşturucu ile sakinleştirme, yakalama teçhizatı kullanımı ile ilgili eğitim verildi ve gerekli tatbikatlar gerçekleştirildi.

Kurban Bayramı süresince hizmet verecek olan Kurbanlık Hayvan Yakalama Timi’ne ihtiyaç duyulması halinde ‘ALO 153 Belediye Zabıta İhbar Hattı’ hattından ulaşabilecek.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI NASIL?

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı 1-4 Eylül tarihlerinde kutlanacak olan Kurban Bayramı dolayısıyla Bayramlaşma Programını açıkladı.

Ereğli Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, bu yılki Kurban Bayramı bayramlaşma töreni 01 Eylül 2017 Cuma günü saat 14.00-15.00 saatleri arasında Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak.

AKM’de yapılacak bayramlaşmanın ardından protokol tarafından gerçekleştirilecek ziyaretlere  , halk ve kamu personelinden isteyenler katılabilecek.Programa göre, 14.00-15.00 saatleri arasında, bayramın 1. Günü gerçekleştirilecek bayramlaşmanın ardından, 15.30-16.00 saatleri arasında Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi, 16.15-16.45 saatleri arasında da İzmirlioğlu Huzurevi Müdürlüğü ziyaret edilecek.

Ziyaretlere katılmak isteyenler için Ereğli Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından birer minibüs hazır bulundurulacak.

ZONGULDAK’TA BAYRAMLAŞMA…

Diğer taraftan, Zonguldak Valiliği de bayramlaşma programını açıkladı.

Programa göre, Kurban Bayramının 1. Günü olan 1 Eylül günü, Camlı Köşkte gerçekleştirilecek olan bayramlaşma merasımi 14.00-14.30 saatleri arasında yapılacak.

Protokol bayramlaşmanın ardından 14.35’te Emniyet Müdürlüğüne polisevinde ziyarette bulunacak.  Ziyaretler 14.55’te Merkez Huzurevi, 15.20’de İl Jandarma Komutanlığı, 15.40’ta Muharip Gaziler Derneği, 16.00’da ise Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma derneği ziyaretleriyle son bulacak.

 

 

Yorum Ekle