SON DAKİKA

Kül oldu...

Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde iki katlı ahşap binada çıkan yangın evi kül etti. Evde yaşayan yaşlı çift son anda canlarını kurtardı. 13 Ekim, 2017 04:39 Güncelleme: 13 Ekim, 2017 04:39 Kül oldu...

Olay ilçeye bağlı Kandilli Beldesi Gökçeler mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Nazmiye (80) Mustafa Turgut (82) çiftinin yaşadıkları iki katlı ahşap binada sebebi henüz belirlenemeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Yaşlı çift, çektikleri hortum ile yangına müdahale etmeye çalışsa da ahşap olan bina kısa sürede alevlere teslim oldu. Son anda kendilerini dışarıya artan yaşlı çiftin yardımına koşan mahalle halkı sağlık ekipleri ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen Ereğli Belediyesi, Gülüç Belediyesi, Kandilli belediyesi ve Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na (TTK) ait itfaiye personeli yangını söndürme çalışması başlattı. Ahşap olan ve kısa sürede alevlere teslim olan binaca çıkan yangının diğer binalara sıçramaması için ekipler önlem aldı. vatandaşlarında yardımı yaklaşık 1,5 saat süren ve çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınabildi. Türkiye Taş Kömürü Kurumu itfaiye görevlisi ile vatandaşlar arasında zaman zaman yaşanan tartışmaya Jandarma son noktayı koyarken, sokağa dökülen mahalle halkı, yaşlı çifti teselli etmeye çalıştı.

EVDE YAŞLI ÇİFT OTURUYORDU

Yangın haberini alır almaz olay yerine gelen Kandilli belediye başkanı Mustafa Aydın, yangının çıkış sebebinin belli olmadığını, yapılacak olan incelemeden sonra ortaya çıkacağını söyledi. Bölgede ki evlerin eski evlerden oluştuğunu ifade eden Aydın "Yangının nasıl çıktığı konusunda ir bilgiye sahip değiliz. Bizim için şu anda can kaybının olmaması tek tesellimiz. Burada bölgemizde eski evler çoğunlukta. Buda bölgemizdeki eski evlerden bir tanesi. Yapılacak olan incelemede yangının çıkış sebebi belli olacak. Ben her şeyden önce bugün burada mücadele veren yardımcı olan bölge halkına, TTK' ya Ereğli belediyesine, kısmen gelip yardım eden Gülüç Belediyesine teşekkür ediyorum. Kandilli belediyesi ekipleri de canla başla mücadele ettiler. İnşallah sebebini anlayıp ona göre ders çıkartacağız. Evde iki tane yaşlımız var. Onlar hemen dışarıya çıkarılıp müdahale ile alınmışlar. Onlarla ilgili bir sıkıntımız yok. Sadece mal kaybımız var. Yarın olayı daha net göreceğiz. İnşallah aileyi mağdur etmemek için el birliği ile çalışmalarımızı yapacağız" dedi.

İtfaiye ekipleri evde yapılan soğutma çalışmasının ardından beldeden ayrıldı.

Yorum Ekle