SON DAKİKA

Köylülerden 'taş ocağına hayır' eylemi

Alaplı ilçesine bağlı Kasımlı köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerinde yapılmak istenen taş ocağı çalışma sahasında iş makinesini durdurarak eylem yaptı. Toplanan yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde 'Karıncaların yuvaları bozulmasın', 'Bin dönümlük ormanlık alan yok olacak', 'Taş ocağı istemiyoruz' yazılı dövizleri yaklaşık 5 kilometre taşıyarak iş makinesini çalıştığı alana kadar yürüdü. 08 Ekim, 2015 21:19 Güncelleme: 08 Ekim, 2015 21:19 Köylülerden 'taş ocağına hayır' eylemi

2006-2008 yılları arasında aynı bölgede taş ocağı yapılmasına karşı çıkan köylüler, bugün yine taş ocağı yapılmasına karşı çıkmak ve ormana sahip çıkmak için eylem yaptı. Ellerine aldıkları pankartlarla alana yürüyen kadın erkek ve çocuklar, bölgeye taş ocağı yapmak isteyen ilçe dışından gelen özel firmaya izin vermeyeceklerini, taş ocağını yaptırmayacaklarını ve ormanlarına sahip çıkacaklarını söylediler.

"BİZİ DEVLETİMİZLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEYE ÇALIŞAN BÜROKRATLARI YENEMEDİK"

Köylüler adına konuşan Mustafa Demirhan, millet ve devleti karşı karşıya getirmek isteyen bürokratları aşamadıklarını söyledi. Demirhan, sözlerine şöyle devam etti: "2006-2008 yılından bu yana buradaki orman katliamını durdurabilmek için dar imkanlarımızla çok mücadele ettik. Şunu anladım ki milletimizle devletimizi karşı karşıya getirmeye çalışan bürokratları bugüne kadar yenemedik. Biz köylüler olarak gerektiğinde biz burada nöbet bekleyerek ormanlarımızı katlettirmeyeceğiz. Bölgemizin heyelan bölgesi olmasını istemiyoruz. Gerek Başbakan'ımız gerekse bakanımıza sesleniyoruz. Burada büyük altın madenleri, cevherleri yok. Bildiğimiz her yerde bulunabilen taş var. Bu taşlar için ormanların katledilmemesini istiyoruz. Adil bir şekilde bu olayın tecelli etmesini istiyoruz."

Taş ocağının yapılmak istendiği alanın hemen altında evleri ve bahçeleri olduğunu söyleyen Emine Yiğit, "Biz taş ocağını şundan dolayı istemiyoruz. Taş ocağının faaliyette olduğu yerin altında evlerimiz var, bahçelerimiz var. Komşularımızın taş ocağı yüzünden evi yıkıldı. Su yataklarımız kayboldu. Burada güzelim ormanlarımız var. Ormanlarımızın katledilmesini istemiyoruz. Orman olmayınca biz nasıl yaşayacağız. Bizi devlet o zaman alsın başka bir yere götürsün. Biz yeşilimizi doğamızı istiyoruz." dedi.

Yapılan eylemde jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Taş ocağı çalışmasını yapan şirketin ilçe dışından geldiği öğrenildi.

Yorum Ekle