SON DAKİKA

Koronavirüsle Mücadelede BEÜ Halkın Hizmetinde

Koronavirüsle Mücadelede BEÜ Halkın Hizmetinde 23 Nisan, 2020 15:05 Güncelleme: 23 Nisan, 2020 15:05 Koronavirüsle Mücadelede BEÜ Halkın Hizmetinde

Dünya genelinde ve ülkemizde etkisini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında BEÜ, gerek sağlık kampüsünde vatandaşlarımıza sunduğu hizmetler, gerekse yerli ve milli ürün geliştirmeye yönelik bilimsel çalışmaları ile bölgemizde önemli bir merkez haline geldi.

Virüsün ülkemizde görüldüğü günden bu yana korona salgınıyla mücadelede önemli bir misyon üstlenen Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesinde, koronavirüs tanısı konulan ya da şüpheli görülen vakaların tedavi ve kontrolleri büyük bir hassasiyetle gerçekleştiriliyor.

Ülkemizin en donanımlı Tıp Fakültesi Hastanelerinden biri, bölgemizin sağlık üssü konumundaki Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, tüm sağlık çalışanları ile küresel salgına karşı fedakarca ve mesai mefhumu gözetmeksizin virüse karşı amansız bir mücadele veriyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap, maden ve emekçi şehri olması sebebiyle salgın kapsamında en riskli illerden biri olan Zonguldak’ta pandemiye karşı verilen mücadelede, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin tüm imkanlarını seferber ettiğini ifade etti. Virüsle mücadelede hastanenin bir kısmının pandemi polikliniği olarak ayrıldığını, salgına karşı her türlü hareketliliğin bu poliklinikten 7/24 takip edildiğini belirten Prof. Dr. Özdolap, “Üniversite hastanemiz, koronavirüsle mücadeleye hızlı bir şekilde adapte olmuş, en kötü senaryolara karşı hazırlıklarını eksiksiz tamamlamıştır. İlimizdeki tüm gelişmeler büyük bir titizlikle pandemi polikliniğinden takip edilmekte ve hızlı bir şekilde teşhis, tedavi ve kontroller yapılmaktadır. Hastanemize gelen yeni vakalara en iyi şekilde hizmet vererek, hastalarımızı alkışlarla taburcu ediyoruz. Tüm sağlık çalışanlarımızla, Zonguldak halkının hizmetindeyiz. Virüsle savaşıyoruz ve kazanan biz olacağız” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı da, koronavirüse karşı, salgının ülkemizde ortaya çıkıp yayıldığı ilk günden bu yana, insan kaynağımız, teknik donanımlarımız ve her türlü fiziki imkanlarımızla, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak büyük bir mücadele verildiğinin altını çizdi. Tüm çalışmaların, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Hastalığı-2019 Rehberi ve ulusal sağlık politikaları doğrultusunda yürütüldüğünü ifade eden Rektörümüz, “Sağlık Bakanlığımız ile eşgüdümlü olarak tüm imkânlarımızla Koronavirüse karşı milli dayanışma ruhuyla mücadele ediyoruz. Tıp Fakültesi Hastanemiz şifa dağıtmaya devam ederken, mücadelenin en ön safında kahramanca çalışan hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sosyal mesafeye dikkat edelim, evde kalalım. Bu virüsü birlikte yeneceğiz” diye konuştu.

 

Yorum Ekle