SON DAKİKA

Korkmaz: "Her bir öğrencimiz bizim için ayrı bir değerdir"

Kdz. Ereğli’de 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesinin ardından 34 bin 425 öğrenci ve 2 bin 225 öğretmen 15 günlük yarıyıl tatiline girdiler. 20 Ocak, 2017 13:57 Güncelleme: 20 Ocak, 2017 13:57 Korkmaz: "Her bir öğrencimiz bizim için ayrı bir değerdir"

Kdz. Ereğli’deki resmi karne dağıtım töreni Dikmen İlkokulu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ın katılımıyla gerçekleşti.  Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz,2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönemini tamamlayan öğrencilerin karne heyecanı paylaştığını belirtti.

Öğrenci ve öğretmenlere iyi tatiller dileyen Korkmaz şöyle konuştu:

“Anaokulu, ilk-orta ve lise okullarımızda birinci dönemi yarıyıl tatiline girilirken öğrencilerimizin karnelerini iyi-kötü anlayışıyla değerlendirmemeliyiz. Başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimizin ve velilerimizin göstermiş oldukları üstün ve gayretli çalışmaların semeresinin alındığı 1. Yarı yıl tatili başlarken velilerimizin öğrenci başarılarını değerlendirirken nedenini araştırıp, karnenin durumu ile çocuğun zeka seviyesi ve kişilik özellikleri eleştirilmemelidir. Bunun yerine çocuğun içinde bulunduğu şartlar araştırılmalı, zayıf karneye nelerin sebep olduğu araştırılmalı ve bunların giderilmesi gereken çalışmalar yapmalıdır.

Öğrencilerin karne notlarının sadece onların eğitimdeki başarısını değil, genel olarak eğitimin tüm paydaşlarının bu konudaki çabalarının sonuçlarını gösterdiğini ifade eden Korkmaz şöyle devam etti:

“Çocuklarımızın eğlenmesi, dinlenmesi ve yeni döneme enerjik başlaması için tatil iyi değerlendirilmelidir. Sevgili öğrencilerimiz, karneleriniz sizin şahsiyetinizin, erdemlerinizin veya zekanızın göstergesi değil, sadece dönem boyunca yaptığınız çalışmaların ve sergilediğiniz çabanın neticesidir. Başarılarınızın değerlendirilmesinde sadece bir araçtır.

Kıymetli velilerimiz, büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı çağın değerlerine uygun olarak en iyi şekilde yetiştirmek için çalışıyor, her bir öğrencimize bireysel farklılıklarını dikkate alarak ve özel olduklarını hissettirerek yaklaşıyoruz. Çünkü her bir öğrencimiz bizim için ayrı bir değerdir.

Değerli öğretmenlerimiz, nesillerimizi yetiştirmek adına özveriyle yürüttüğünüz tüm çalışmalarınızı ve azminizi yürekten destekliyorum. Öğrencilerinizi evlatlarınızdan farklı görmediğinizi, tüm gücünüzle onların en iyi şekilde yetişmesi adına bu kutsal görevi severek ifa ettiğinizi biliyorum. Geleceğimizi inşa etme yolunda, eğitim adına yaktığınız meşaleyi sonsuza dek taşıyacağınıza yürekten inanıyorum.”

Korkmaz, konuşmasının ardından 4’üncü sınıflar arasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Okulda eğitim gören 3. ve 4. Sınıf öğrencileri arsında düzenlenen Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ise ödüller Okul Müdürü Mustafa Atalay tarafından verildi.

Milli Eğitim Müdürü Korkmaz,  4-A ve 1-B sınıfı öğrencilerine toplu olarak karnelerini verdi.

 

 

Yorum Ekle