SON DAKİKA

Kimler aday olabilir?

Kimler aday olabilir? 06 Mayıs, 2018 10:47 Güncelleme: 06 Mayıs, 2018 10:47 Kimler aday olabilir?

S Rota Haber - Erken seçim işine en fazla üzülenlerin başında mevcut Milletvekili Faruk Çaturoğlu olmuştur. Çaturoğlu sesini çıkartamaz çünkü seçimi onun lideri istedi, üzülse de içinde atacaktır çünkü erken seçim kararı çıkmadan önce secime 19 ay vardı ve kararın ardından vekilliklerinin bitme durumu söz konusu. Eğer kendileri isterse ve Genel Merkezleri de uygun görürse yeniden aday olarak yeni bir yarışa girecekler. Hüseyin Özbakır zaten vekilliğe hiç ısınamamıştı. AK Parti’nin en önemli aday adaylarından biri yine Özcan Ulupınar olabilir.

CHP Kanadında Şerafettin Turpçu ise ana muhalefette istenilen, beklenen vekilliği yapamadı. Ünal Demirtaş ise potansiyeli ile yeniden seçilir, yeniden o makama oturur.  Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Partili partisiz herkes Ünal Demirtaş’ı sevip sayıyor ve oy veriyor.

AK Parti'nin "Cumhur İttifakı" MHP'de de sürpriz bir aday adayı çıkartır mı? Şu konjöktürde Zonguldak’tan Devlet Bahçeli dahi aday gösterilse bile MHP'nin Zonguldak’tan milletvekili çıkartabilme ihtimali zor. Bunun yanı sıra MHP'den çıkacak iyi bir  adayın AK Parti'den oy çalacağını ve bununda CHP'ye  ve İYİ Parti'ye yarayacağı düşüncesindeyiz.

Gelelim İYİ Parti’ye... Derinden ve yavaştan oldukça başarılı çalışmalar ile farklı bir oluşum içerisine girdiler. Fakat şu ana kadar herhangi popüler siyasi bir ismi partilerine katabilmiş değiller. Zonguldak’ta ki adaylarının kim olacağı halen muamma.

Yine aday bolluğu iktidar partisi AK Parti’de yaşanır. Mevcut Milletvekillerinin yanı sıra yeni aday adayları da çıkabilir.. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal aday olmak ister mi? Fakat bu durumda Belediye Başkanlığından istifa etmek zorunda. Genel Merkez ile hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüp bu kararı alabilir.. Bu riske başka türlü giremez ama aday olursa kazanma şansı ne kadar olur onu bilemeyiz. Son zamanlarda yıprandı, daha da yıpranabilir. Diğer yandan nöbetçi adaylar da çıkabilir.  Gerçi birçoğu iyi bir koltuk ve iyi bir makam kaptılar ama hiç belli olmaz.

 

Yorum Ekle