SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Ereğli AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve beraberindeki partililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadelerinden ötürü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 05 Şubat, 2016 15:57 Güncelleme: 05 Şubat, 2016 15:57 Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

 

Çakır, “Türkiye’yi temsil eden Cumhurbaşkanı'na bu tür sözün söylenmesinden dolayı duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik ve suç duyurusunda bulunduk.” diye konuştu.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, parti yöneticileri ve partililerden oluşan bir grup, Ereğli Adliyesi’ne topluca giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 60’ı aşkın kişinin, partinin hukukçuları tarafından hazırlanan dava dilekçelerini savcılığa vermesinin ardından, adliye önünde gazetecilere bilgi veren AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerek partisinin büyük kurultayında, gerekse başka yerlerde Cumhurbaşkanına yönelik uygunsuz ifadelerde bulunduğunu dile getirdi. CHP Genel Başkanı hakkında bu ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunmak üzere partili arkadaşlarıyla birlikte adliyeye geldiklerini dile getiren Çakır, "Bugünden itibaren de gelmek isteyenler olacaktır. Bundan önce olduğu gibi bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmak isteyenler Türkiye Cumhuriyeti adaletine başvuracaklar. Biz de bugün bunu yaptık ekip arkadaşlarımızla birlikte. Türkiye’nin cumhurbaşkanına, Türkiye’yi temsil eden cumhurbaşkanına bu tür sözün söylenmesinden dolayı duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik ve suç duyurusunda bulunduk.” dedi.

'DİKTATÖR BOZUNTUSU İFADESİ DE VAR'
Çakır, bir gazetecinin 'Suç duyurusunda ne gibi suçlamalarda bulundunuz?' sorusu üzerine "Suç duyurusunda, kongrelerinde ve değişik yerlerde Cumhurbaşkanına sözlerden, 'diktatör bozuntusu'ndan tutun, diğer ifadelere kadar var. Bunları seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'na, devleti temsil eden bir cumhurbaşkanına söylenmemesi gereken söyler, yapılmaması gereken davranışlar bağlamında değerlendiriyoruz. Ondan dolayı da suç duyurusunda bulunuyoruz." karşılığını verdi.

Çakır ve beraberindekiler basın açıklamasının ardından adliyeden ayrıldı.

 

Yorum Ekle