SON DAKİKA

Kesk 20. yılını kutluyor

Eğitim Sen Ereğli İlçe Temsilcisi İbrahim Koç, ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olduğunu en iyi bilenlerin KESK’liler olduğunu söyledi. 08 Aralık, 2015 10:19 Güncelleme: 08 Aralık, 2015 10:19 Kesk 20. yılını kutluyor

Koç, yazılı açıklamasında 8 Aralık 1995'de kurulan, Kamu emekçileri mücadele tarihinin yapı taşı, fiili meşru mücadelenin açık adresi konfederasyonumuz KESK’in 20. Kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirtti.

Kuruluş yıldönümünü çok ağır faşizm koşullarında karşıladıklarını, her alanda olduğu gibi çalışma yaşamında da tek tipçiliğin geliştirildiğini belirten Koç şunları kaydetti:

“Yandaş Konfederasyon ve bağlı sendikaları üzerinden bir yandan emekçilerin hak ve çıkarlarını sermayeye peşkeş çekerken bir yandan da çalışma yaşamını zapt u rapt altına almaktadır. Saldırılar karalamalarla, soruşturmalarla, mobbingle, ayrımcılıkla, gözaltılarla, tutuklamalarla, faili meçhullerle ve diğer baskı türleri devam ediyor. Toplu gözaltı ve tutuklamalarla zirveye ulaştı. Ötekileştirme ve krimanilize politikalarıyla marjinalleştirilmek istendik, isteniyoruz. Son yıllarda sokağa çıktığımız neredeyse tüm eylemlerde saldırıya uğruyor, engelleniyoruz. TİS ve grev hakkımızı kullanmamız her tür mekanizma devreye sokularak engellenmek isteniyor. Yandaş konfederasyon ve sendikalar yedek güç olarak devreye sokuluyor. Uluslararası sözleşmeler ve anayasal haklarımız hiçe sayılıyor. Şimdi de kamu emekçilerinin pamuk ipliğine bağlı iş güvencesini 657 saylı yasada yapacakları değişikliklerle ortadan kaldırmak istiyorlar.

20. Kuruluş yıldönümümüzde önümüzdeki süreci mücadeleyi ve örgütlülüğümüzü büyütme kararlılığı ve çabası içerisinde olacağımızı ifade ediyoruz. 20. Kuruluş Yıldönümümüzde de bir kez daha 10 Ekim’de yaşamını yitiren arkadaşlarımızın vasiyeti olan barış ve demokrasiyi gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.

Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olduğunu en iyi bilenler KESK’lilerdir. Çünkü KESK güçlünün hukukuna karşı her zaman ezilen, dışlanan, ötekileştirenlerin yanında saf tutmuştur. Bu nedenle demokrasiye susamış bir halka baskı, zor ve şiddetten başka bir şey vaat etmeyenlerin öncelikli hedefleri arasında KESK’’in yer alması şaşırtıcı değildir. Ancak mücadeleci kimliği ile her türlü baskı ve sömürünün karşısında yer alan kamu emekçilerinin örgütü KESK önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, gözaltı ve tutuklama kuşatmasına inat, mücadele kararlılığıyla hep ayakta kalmıştır. Bundan sonra da dimdik ayakta kalacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çünkü KESK faşizme karşı demokrasi, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.”

Yorum Ekle