SON DAKİKA

KENDİ KAFAMA GÖRE YAPMADIM

Ereğli'de belediye Başkan Yardımcısını görevden alan Fevzi Ekşi "Bu görevden alma belediye başkanının bilgisi dahilinde yapıldı' diyerek Uysal' a yanıt verdi. 20 Ağustos, 2014 17:05 Güncelleme: 20 Ağustos, 2014 17:05 KENDİ KAFAMA GÖRE YAPMADIM

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın Ankara' ya gitmesi ile Belediye Başkanlığına vekaleten bakan ve ilk olarak Belediye Başkan Yardımcısı görevinde olan İbrahim Cöbek'i görevden almasıyla ortalığı karıştıran Ak Partili Belediye Meclis üyesi Fevzi Ekşi, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın kendisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya yanıt verdi. "Ben başkanın bilgisi olmadan hiçbir şey yapmadım” diyen ve Ereğli Belediyesi’ni “Milletvekili Ercan Candan yönetiyor” algısı oluştuğunu kendisine anlattığını “Bu algı hem belediyenin hem de başkanın üzerine yapıştı. Bu konuda ki rahatsızlığımızı bir rapor halinde 17 madde olarak hazırladık. Başkan, Hasan Pınarcık ve benimle görüşmek istediğini belirtti. En son Ankara’ya gitmeden önce kendisi ile görüştük. Ben rahatsızlıkları kendisine anlattım. Hazırladığımız raporu kendisine sundum.  “Sizin belediye başkanlığı yapabilmeniz ve burayı yönetiyor algısının oluşması için İbrahim Cöbek’i almanız lazım” dedim. “Eğer bunu yapamıyorsanız bunu yapabilecek bir arkadaşımıza vekaleti verirsiniz, yapar” dedim. Akşam konuştuk. Kendisi vekaleti bana vererek Ankara’ya gitti. Bende bugün onunla yaptığımız istişare konuşmalar neticesinde görev değişikliğini yaptım. Ben başkanın bilgisi olmadan hiçbir şey yapmadım. Kendisi döndü ve bir açıklama yapmış. Ben tam olarak ne dediğini bilmiyorum. Ama tekrar söylüyorum. Ben kendisine rahatsızlıkları ilettim. Olması gerekeni söyledim ve onun bilgisi dâhilinde bugün o görev değişikliğini yaptım. Ben vekillerin görev ve yetkisini bilen bir insanım” diye konuştu.

Partiden ihraç edilmesi halinde bağımsız olarak Meclis üyeliğine devam edeceğini ifade eden Ekşi, dönemin CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık hakkında muhalif açıklamalar yapması üzerine partisinden ihraç edilmiş, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’de belediye meclisine aday gösterilerek seçilmişti.

Yorum Ekle