SON DAKİKA

Kdz. Ereğli'de vaka sayısı 100'ün üzerinde

Kdz. Ereğli'de vaka sayısı 100'ün üzerinde 06 Ağustos, 2020 16:42 Güncelleme: 06 Ağustos, 2020 16:42 Kdz. Ereğli'de vaka sayısı 100'ün üzerinde

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu, vatandaşları maske takmaları, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyardı. Kdz.Ereğli'de vaka sayısının 100'ün üzerinde olduğunu, denetimlerin devam ettiğini, ilçe genelinde kurban bayramı sonrası bir artış beklendiğine dikkati çeken Çorumluoğlu, yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

DÜĞÜNLERDE, SAHİLLERDE GÖRÜYORUZ...
İlçemizde de denetimler başlayacak. Arkadaşlarımız şuanda devam ediyorlar. Periyodik olarak denetlemeleri icra ediyoruz. Denetlemenin amacı herşeyden önce ceza yazmak değil. İnsanları uyarmak, bu konuyu anlatmak. Gerçi bu işi başladığından beri bu hatırlatmaları, uyarıları yapıyoruz. Ne yazık ki bazen düğünlerde bazen sahillerde çok fazla uyulmadığını görüyoruz.

"İLÇEMİZE DE YANSIMASI OLACAK"
Bunun özellikle kurban bayramını biraz kötü geçirdik, doğruyu söylemek gerekirse. Burayı hem sahillerdeki vatandaşlarımız açısından hem de bayramlaşma anlamında hem de düğünler olarak kötü geçirdik. Bunun yansıması 10-15 gün içerisinde bizim ilçemize de olacaktır. Böyle bir yansımayı da bekliyoruz. Şunu net bir şekilde söylemek istiyorum. Devlet olarak bütün kurallar uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın yorulduğunu biliyoruz, kolay değil.

"ARKADAŞLARIMIZ BULAŞILICILIĞIN ARTTIĞINI SÖYLEDİ"
Bizim çalışan arkadaşlarımız da bir nebze yoruldu. Virüs gücünden hiç birşey kaybetmedi. Bulaşılıcılığı konusunda daha da arttığını arkadaşlarımız söylediler. Kıştan önce bunu çözmemiz gerekiyor. Kışın bu meseleyi çözemez isek daha sıkıntılı daha ölümcül durumlarla karşı karşıya gelebiliriz. Grip, zatüre gibi hastalıkların da daha arttığı mevsim, dikkat etmemiz gerekiyor.

EREĞLİ'DE GÜNLÜK 2-3 VAKA
Ereğli özelinde rakamlara bakıldığında günlük 2-3 rakamlara geliyor. Sadece bayramda bir gün 4 vakamız geldi. Bu bizi yanıltmasın, tecrübe ile sabittir. Bu vakalar 3-4 gibi geliyor, yayılmaya bir başladığında 20-30 görülebiliyor. Nitekim Zonguldak'ta da bu rakamları görüyoruz. Dikkat edeceğiz, çalışacağız, uğraşacağız.

POZİTİF VAKALAR EVE GÖNDERİLİYOR
Ereğli'de yatan ağır hastamız yok. Sağlık Bakanlığı'nda şöyle bir değişim yapıldı eğer kovid virüsü tespit edildiyse zatüre gelişmediyse hastanede yatırmadan eve gönderiyoruz. Hastanemiz şuanda kontrol edilebilir düzeyde. Bir sıkıntımız yok. Çünkü bazı hastaneler ne yazık ki kışınki zamana döndüler. Sıkıntının olmama sebebini tekrar söylüyorum, ilaçlarını vererek eve gönderiyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla, yerel idaremiz ile sivil toplum kuruluşlarımız ile gazetecilerimizle bunu başaracağız.

ÖLÜM VAKASI 4
Kdz.Ereğli'deki ölüm vakası olarak 4 rakamındayız. Zonguldak'taki rakamlar da geliyor, vefat eden vatandaşlarımız halen de var. İnşallah düğün, sahiller gibi konuları dikkate alarak okulların açılmasından önce biz bu olayı çözmüş olarak Eylül ayına girmeyi hedefliyoruz. Okullarımız için de Milli Eğitim Bakanlığı'nın uyarıları doğrultusunda gerekli hazırlıkları yapıyoruz.

"BİR KÖYÜN HATASINI YÜZÜNDEN BİR İLÇE..."
Köy muhtarlarımıza da söyledim. Bir köyün hatası yüzünden bütün ilçe, bir ilçenin hatası yüzünden bütün il sıkıntıya giriyor. Bundan sonra bir köyde hata olduysa o köy karantinaya alıp bu hastalıkla mücadele metodunu seçeceğiz. Köylerimizden şöyle bir sıkıntı gelecektir, işte fındık, iş zamanı. Herkes tedbirli olursa biz hiçbir yerleşim yerini karantinaya alma niyetinde değiliz. Karantinaya aldığımız yerlere içme suyunu, yiyeceği, gıdayı biz gönderiyoruz. Bu da bize ciddi bir masraf teşkil ediyor. Köylerimizin, mahallerimizin kendi tedbirlerini almasından yanayım. Bir arkadaşınız maskesini takmadıysa uyarmalısınız, senin yüzünden bu mahalle karantinaya alınırsa herkes sıkıntı çekecek. Bazı mahallelerde bu virüsün daha yaygın olduğunu görüyoruz. O mahallelerde biz karantinaya aldığımızda vatandaşlarımız mağdur olacaklar.

İSTANBUL'DAN GELENLERLE SOHBET EDERKEN KORUNUN
İnsanlar ne kadar çok gezer, seyahat ederlerse bu artış da devam edecektir. İlçe Sağlık Müdürümüz bilgileri verdi, özellikle İstanbul'dan gelen vatandaşlarımızla sohbetlerimizde kendimizi çok korumamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın bilinçli olması gerekiyor.

KDZ.EREĞLİ'DE VAKA SAYISI 100'ÜN ÜZERİNDE
Kdz.Ereğli'de vaka sayısı 100'ün üzerinde. Ereğli olarak da bu şekilde kalmasını temenni ediyorum. Tekraren söylüyorum, rakamın azlığı bizi şaşırtmasın. Bir çırpıda rakam az oluyor bir çırpıda 20-30 vaka oluyor. Bugün rahat olabiliriz ama yarın belli alanları karantinaya almış olabiliriz. "

 

Yorum Ekle