SON DAKİKA

Kdz. Ereğli'de itfaiye haftası kutlandı..

Kdz. Ereğli'de itfaiye haftası kutlandı.. 25 Eylül, 2019 09:05 Güncelleme: 25 Eylül, 2019 09:05 Kdz. Ereğli'de itfaiye haftası kutlandı..

Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nce Yangından Korunma ve İtfaiye Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, “İtfaiye müdürlüğü olarak bizler, ilçemize maksimum hizmet verebilmek için ekipman ve araç parkı olarak kendini sürekli yenilemekte ve geliştirmekteyiz. Bugün itibarıyla ekipman ve araç kapasitesi açısından Batı Karadeniz’in en modern itfaiye teşkilatıdır” dedi.

Karadeniz Ereğli İtfaiye Müdürlüğü’nce İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 305’inci yılı ve İtfaiye Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, anıta çelenk sundu. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, törende yaptığı konuşmada,  Türkiye’de her yılın 25 Eylül 1 Ekim tarihlerini içine alan haftanın itfaiye haftası olarak kutlandığını söyledi.

İtfaiye teşkilatının tarihçesi hakkında bilgi veren Ateş şöyle konuştu:

“Osmanlı’da ilk olarak  1714 yılında Tulumbacılar ocağı olarak kurulan itfaiye teşkilatının 305. Yılını, modern itfaiye teşkilatının da kuruluşunun 96. Yılını kutlamaktayız.  İtfaiye müdürlüğü olarak bizler, ilçemize maksimum hizmet verebilmek için ekipman ve araç parkı olarak kendini sürekli yenilemekte ve geliştirmekteyiz. Bugün itibarıyla ekipman ve araç kapasitesi açısından Batı Karadeniz’in en modern itfaiye teşkilatıdır.

Müdürlüğümüz 2019 yılında, ev, araç, örtü yangını başta olmak üzere 142 yangın, 14’ü insan, 137’si hayvan olmak üzere toplam 151 kurtarma olayı ve 118 su baskını olayına müdahale etmiştir. 17 Eylül itibarıyla 110 ihbar hattımız artık 112 acil çağrı merkezine yönlendirilmiştir. Türkiye’de 42 ilde uygulanan acil çağrı merkezi sistemiyle tüm numaralar tek çatı altında toplanmıştır. Artık herhangi bir ihbar için 110’u arayan vatandaşlarımız, karşılarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ni bulacaktır.  112 Çağrı Merkezi olayı filtreleyip, müdürlüğümüzde bulunan bilgisayar ekranına ve adrese düşürecektir.Yeni kurduğumuz araç takip sistemiyle araçlarımız olaylara giderken merkezden hangi adrese, nereden gittiği görülecektir.

İtfaiye müdürlüğümüzün öncelikli hedefi yangına müdahale etmek değil, halkı bilinçlendirerek yangına karşı önlem almasını sağlamaktır. Bunun için biraz sonra dağıtacağımız, yangına karşı önlemler,  yangın söndürme cihazının kullanımı, ev kazaları ve çocuklar için Zeynep ve Mehmet İtfaiyeci broşürlerini hazırladık. Minik çocuklarımıza tişörtler yaptırdık.

Kreşler, okullar, kamu kurumları ve özel sektörde eğitim ve tatbikatlarımız devam etmektedir. Sürekli olarak yaptığımız, eğitim ve tatbikatlarda yaklaşık yılda on bin kişiye ulaşmışız. İtfaiyenin temeli, gönüllü ve fedakarlığa dayanan meşakkatli bir hizmet olduğu, görevlerini ifa ederken, itfaiyecilerin hayatlarını bile feda etmekten çekinmediğini ifade etmekteyim. İnsanların koşarak kaçtığı yere gözünü bile kırpmadan giren kişidir itfaiyeci. Bu bağlamda, burada görevleri başında vefat eden tüm şehitlerimize Allah’tan bir kere daha rahmet diliyor, onları saygıyla anıyorum. Bu görevi ifa ederken bizlerden desteğini esirgemeyen başta belediye başkanım Halil Posbıyık, başkan yardımcılarım ve meclis üyelerime teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yangından korunma ve İtfaiye Haftası’nı kutlar, tüm meslektaşlarıma, sağlık ve huzur dolu bir yaşam dilerim.”

Tören çerçevesinde, gönüllü itfaiyeci olarak itfaiye ekipleriyle görev yapan Gönüllü İtfaiyecilere sertifikaları Kdz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı  Hüseyin Sami Uyar ve Kdz Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından takdim edildi.

Törenin ardından, İtfaiye müdürlüğünün 2019 yılında gerçekleştirdiği çalışmaların fotoğraflarından oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Protokol sergi ve beraberinde açılan Arama Kurtarma Teçhizatları, Yangın Söndürme Araçları ve Sualtı Kurtarma araçları ile ERİDAK standlarını gezerek bilgi aldı.

Törene, Ereğli Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, Erdemir İtfaiye Birimi, Orman İşletme Yangın Söndürme ekiplerinin yanı sıra, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.  Belediye başkanı Halil Posbıyık, törene katılan ana sınıfı öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde,. 345 Fahri Çocuk itfaiyeciler ile uygulamalı eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek.  İtfaiye haftası dolayısıyla İtfaiye araçları ilçede konvoy düzenleyecek.

 

Yorum Ekle